Blogosfera românească (part III)

Blogosfera românească

Călătorind în spaţiu virtual am dat peste un articol neintersant din punct de vedere al conţinutului dar interesant din punct de vedere al titlului: Există oare blogosferă românească ?

Clar întrebarea asta nu mi-am pus-o dar acum e timpul să mă gândesc… Oare chiar există blogosferă românească? Sau mai bine pusă întrebarea: Oare este atât de extinsă blogosfera românească precum se zice? În anul 2005 numărul blogurilor româneşti era apreciat undeva pe la 5000, anul următor numărul blogurilor ajungând undeva pe la 13-14,000…Aş fi curios aproximativ câte bloguri româneşti sunt la momentul actual înregistrate. E clar că numărul blogurilor creşte de la o zi la alta, de la un minut la altul.

Dar câte bloguri sunt active?

Toată lume îşi face blog… asta e bine. Dar mulţi îşi fac doar din pură curizitate începând promiţător cu un număr mare de articole în prima perioadă apoi abandonând activiatatea. Degeaba începi ceva dacă nu duci până la capăt treaba.

E normal să descoperi şi să încerci ceva nou dar cel mai bine e să te şi ţii dacă vrei să devină ceva serios. Proiectele abandonate nu fac nimic decât să încurce utilizatorul care aterizează pe un blog.

În mediul online românesc sunt foarte mulţi bloggeri deşi puţini sunt cunoscuţi. Foarte mulţi folosesc blogul ca pe un jurnal personal ceea ce, personal, nu mi se pare a fi un lucru atât de extraordinar deoarece nu văd unde ar fi interesul cititorului ( după cum spunea şi cristiana într-un comentariu la Blogosfera Românească Part I ). De ce m-ar interesa pe mine ce ai făcut de când te-ai trezit până când te-ai culcat? Poate doar dacă ştii să expui anumite întâmplări hazlii, sau nu, într-un mod atractiv.

Related Posts