Foarte discutată în blogosfera românească zilele acestea a fost tema: Ora Pământului

Ce e Ora Pământului ( Earth Hour )?

Este o mişcare apărută în anul 2007 în Sidney, Australia, când autorităţile în colaborare cu Fundaţia „World Wildlife”, a luat atitudine în faţa schimbării climatice prin stingerea luminii timp de o oră.

Cu ce ajută această mişcare?

Se pare că scopul acestei mişcări este diminuarea consumului de energie elctrică pe întreaga planetă deşi am citit că România nu a fost aşa de interesată anul acesta, chiar din contră. Citez de pe site-ul oficial al ziarului Cotidianul:

Consumul de energie electrică din România a crescut, ieri, în intervalul 20.00-21.00, în timpul Orei Pământului, când, normal, ar fi trebuit să scadă.

….

Între orele 20.00 şi 21.00, consumul mediu de energie a fost de 7.356 MW, în uşoară creştere faţă de ora anterioară (19.00-20.00), când acesta a fost de 7.297 MW, potrivit Dispeceratului Energetic Naţional.

 

Ce concluzie tragem? Că nu ne interesează. Dar aici mă mai gândesc la o treabă, pe care a afirmat-o şi Andrei pe blogul său vis-a-vis de dependenţa rasei umane faţă de aceste unelte care distrug Planeta. Suntem cu toţii dependenţi de lucruri şi maşinării care sunt dăunătoare Terrei. În plus suntem şi mulţi. Eşti dependent de calculator, internet, maşină personală etc.

Ca să facem ceva pentru o planetă mai curată trebuie să facem mult mai multe decât o oră pe an în care să stingem becurile.

Te-ar putea interesa și: Postări dese sau rare