Pe măsură ce începem noul an, mulți manageri de rețele sociale vor căuta să-și perfecționeze și să-și actualizeze procesul, pentru a profita de cele mai recente tendințe și instrumente și pentru a se asigura că își maximizează eforturile de marketing online.

Pentru a vă ajuta în acest sens, în următoarele câteva săptămâni, vă vom împărtăși o selecție de ghiduri actualizate care să vă ajute să vă defalcați strategia și să o realiniați cu cele mai recente instrumente, sfaturi și progrese sistematice.

Da, acestea includ instrumente AI precum ChatGPT și unde s-ar putea integra în procesul dvs.

Dar înainte de toate acestea, trebuie să începem de la început – ce anume doriți să comunicați cu prezența brandului dvs. în rețelele sociale și cum vă dezvoltați această misiune cu fiecare postare și fiecare actualizare?

Stabilirea unui obiectiv definit este cheia unei strategii eficiente, care este locul în care intervine această primă postare din seria noastră „Planificare pentru 2023”.

Iată o metodă de defalcare a produselor și serviciilor dvs. într-un scop de brand mai definit, care vă poate ghida apoi abordarea strategică în avans.

Definiți-vă marca „De ce”

Acum, acest lucru ar putea suna puțin academic, sau chiar clișeu într-o anumită măsură. Dar este cu adevărat important să înțelegeți de ce există marca dvs., ce scop își propune să faciliteze și cum îmbunătățește viața clienților dvs.

Odată ce știți acest lucru, vă puteți construi strategia de conținut în jurul acestui obiectiv principal, asigurându-vă că tot ceea ce postați are un scop și nu doar distribuiți aleatoriu cele mai recente meme sau citate, în speranța de a atrage câțiva clienți la întâmplare .

Acest lucru poate funcționa, în anumite moduri, dar construirea unei strategii deliberate și concentrate înseamnă că fiecare actualizare devine o altă cărămidă în temelia mărcii dvs., care vă permite apoi să vă conectați continuu cu oameni care sunt aliniați cu acea misiune. Și acei oameni sunt clienții tăi țintă, cei care vor reveni mereu, din nou.

Dacă reușiți să înțelegeți bine.

Iată o metodă pentru a defalca scopul mărcii dvs. și pentru a construi o strategie în jurul unui obiectiv focal.

În 1996, cercetătorii de la Universitatea Harvard James Collins și Jeremy Porras au scris o serie de lucrări despre construirea viziunii companiei dvs., care s-au bazat pe diverse interviuri cu lideri de marketing, precum și pe propriile lor experiențe de lucru cu mărci importante, inclusiv Nike și Disney. Scopul lor a fost să stabilească un cadru de bază pentru branding, care să depășească argumentele de bază ale pieței și să aprofundeze scopul și rolul pe care fiecare companie îl joacă în viața consumatorilor.

După Collins și Porras:

„Companiile care se bucură de succes de durată au valori de bază și un scop de bază care rămâne fix în timp ce strategiile și practicile lor de afaceri se adaptează la nesfârșit la o lume în schimbare.”

Cu alte cuvinte, în timp ce tendințele și mediile se pot schimba, mărcile care au rezistat cel mai bine de-a lungul anilor și au stabilit conexiuni mai puternice cu clienții lor, au un accent definit.

De exemplu, iată declarațiile de scop principal ale unora dintre cele mai mari mărci din lume (din raportul „Building Your Company’s Vision” al lui Collins și Porras):

Nike – Pentru a experimenta emoția competiției, a câștiga și a zdrobi concurenții

3M – Pentru a rezolva problemele nerezolvate în mod inovator

Wal-Mart – Pentru a oferi oamenilor obișnuiți șansa de a cumpăra aceleași lucruri ca și oamenii bogați

Walt Disney – Pentru a face oamenii fericiți

Nu le veți citi neapărat în documentele lor de marketing – Nike, desigur, are strigătul său „Just Do It”, care este ceea ce majoritatea oamenilor ar presupune că este afirmația lor de bază. Dar aceste puncte de scop – aceste declarații de tip „stea de nord” – sunt rezultatul studierii de ce există fiecare afacere, nu ceea ce vând.

Și odată ce știi care sunt obiectivele lor focale, le poți recunoaște în toate activitățile de marketing și de comunicare, ori de câte ori le vezi.

Deci, cum puteți stabili același tip de declarație de scop singular pentru marca dvs.?

O modalitate de a face acest lucru este ceea ce Collins și Porras au numit „The Five Whys”.

Începeți cu o declarație, fie „Facem X produse”, fie „Oferim servicii X”, apoi întrebați „De ce este important?” și oferiți un răspuns la această întrebare.

Apoi, ca răspuns la acest răspuns, cercetezi puțin mai profund, întrebând din nou „de ce este important?”

De exemplu, un comerciant cu amănuntul de articole sportive ar putea urma o secvență ca aceasta:

Vindem articole sportive

„De ce este important?” (1)

Pentru că le permitem oamenilor să participe la sport

„De ce este asta important?” (2)

Pentru că participarea la sport este sănătoasă și îmbunătățește calitatea vieții în diferite moduri

„De ce este important?” (3)

Deoarece calitatea vieții este totul, ne permite să fim în formă, fericiți și să trăim mai mult

„De ce este important?” (4)

Pentru că toți ne dorim să trăim o viață lungă, fericită și sănătoasă.

Teoria este că după aproximativ cinci „de ce” vei fi mult mai aproape de a defini adevăratul scop al mărcii tale – care, în acest caz, ar putea ajunge să fie ceva de genul:

„Pentru a facilita o viață mai fericită și mai sănătoasă în tot ceea ce facem”

Apoi, acesta devine principiul călăuzitor pentru tot ceea ce împărtășiți, tot ceea ce comunicați, aliniind toată activitatea voastră cu acest accent.

După Collins și Porras:

„Cele cinci motive pot ajuta companiile din orice industrie să-și încadreze munca într-un mod mai semnificativ. O companie de asfalt și pietriș ar putea începe prin a spune: Facem pietriș și produse din asfalt. După câteva motive, s-ar putea concluziona că fabricarea de asfalt și pietriș este importantă deoarece calitatea infrastructurii joacă un rol vital în siguranța și experiența oamenilor; deoarece conducerea pe un drum pietruit este enervantă și periculoasă; deoarece avioanele nu pot ateriza în siguranță pe piste cu infrastructură slabă sau beton inferior; deoarece clădirile cu standarde inferioare slăbesc cu timpul și se prăbușesc la cutremure. Dintr-o astfel de introspecție poate rezulta acest scop: de a îmbunătăți viața oamenilor prin îmbunătățirea calității structurilor create de om.”

Nu este vorba de produsele pe care le vindeți, ci de motivul pentru care afacerea dvs. există și care poate juca un rol cheie în definirea abordării dvs. și în asigurarea faptului că tot personalul are aceeași viziune.

Care este un alt aspect important – nu numai că ajută la construirea mărcii dvs. extern, ci și la nivel intern.

După cum a explicat John Hall, CEO-ul Influence & Co:

„Atunci când oamenii au o înțelegere clară a ceea ce fac și a motivului pentru care o fac, este mai probabil ca aceștia să își asume responsabilitatea emoțională asupra muncii.”

Declarația dvs. de misiune prevede că înțelegerea și cu diverse studii care arată că angajații noii generații, în special, caută mai multe scopuri în cariera lor și alinierea la propriile obiective și pasiuni, acest exercițiu ar putea juca un rol esențial în stabilirea mărcii dvs. generale. viziune, în tot ceea ce faci.

Poate fi nevoie de câteva discuții și dezbateri pentru a defini adevăratul scop și declarația misiunii mărcii dvs. Dar, în mod ideal, prin astfel de procese, vă puteți apropia de stabilirea unui obiectiv clar pentru care vă străduiți, care vă poate ajuta să vă ghidați procesul de marketing pe rețelele sociale la fiecare pas.

Ceea ce, din nou, va însemna în cele din urmă că fiecare postare, fiecare actualizare, fiecare Reel, fiecare TikTok, fiecare tweet – toate actualizările tale sociale sunt ghidate de acest scop singular.

Dacă ceva nu se aliniază cu obiectivul mărcii dvs., atunci omiteți-l.

Acesta este modul în care îți construiești identitatea de brand online.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.