În acest articol vă v-om prezenta patru sfaturi utile pentru noul an. Anul 2018 este anul care marchează 10 ani de la începutul e-ProDesign. Au trecut foarte repede. Deși uneori mă simt ca un începător, uitându-mă pe proiectele de acum 10 ani, realizez cât de mult am învățat și cât de mult am progresat.
Doresc să împărtășesc cu voi câteva dintre “lecțiile” învățate și sfaturile pe care mi-aș fi dorit să le știu când am început această aventură.
Nu accepta locuri de muncă care nu îți plac
Am lucrat în diverse companii timp de 7 ani, încercând să-mi câștig existența cu ajutorul activităților care-mi plac. Consideram că nu contează locul de muncă, ci să merg din pasiune la acel job. Mare greșeală!
Locul de muncă, echipa care o ai alături și oamenii cărora ești subordonat, îți vor influența munca și, deseori, stilul de viață.
Alege un mediu plăcut de muncă, unde simți că echipa “e pe aceași lungime de undă cu tine”. Dacă stresul apare din primele momente la un loc de muncă, FUGI!
Aruncă-te în prăpastie!
Sunt proiecte care, la prima vedere, sunt imposibil de realizat la nivelul la care ești. Sunt acele provocări care le vei abandona din prima. Defapt, acestea sunt pârghiile de nivel pentru cunoștințe noi. “Îmbrățișează haosul!” – vei vedea că este o modalitate de a învăța și de a progresa.
Promovează-ți lucrările
Da! Dă-te mare! Fă-te auzit! Arată-le ce poți!
Un mare timp din cariera mea, am circulat “sub-radar”, am fost umil. Din modestie, am făcut proiectele și le-am ținut doar pentru mine și clientul vizat. Nu am arătat nimănui.
Dacă ai creat ceva, arată celor din jurul tău rezultatul. Vei primi feedback din care poți îmbunătăți acel proiect, poți învăța, te poți dezvolta.
Nu te subevalua
Probabil una din cele mai mari greșeli făcute de mine.
Dacă știi ce faci, și o faci bine, nu fi timid prin a te subevalua!
Fii sigur pe tine, impune-ți punctul de vedere asupra acțiunilor de care ești sigur. E domeniul tău!
Consecințele acestei greșeli au remanență pe durata anilor, dar probabil o să dezbat separat acest subiect într-un articol viitor.
Te-ar putea interesa și: Blogul: munca sau hobby?