Logo-ul, o parte esențială a vieții de zi cu zi, se află peste tot în ochii voștrii. Atunci când conduceți către locul de muncă, vedeți logo-ul de pe mașina dvs.; când lucrați la birou, îl vedeți de asemenea, pe computer. A nu te gândi asupra lucrurilor omniprezente este ceva obișnuit, dar sigla (logo-ul), este cu siguranță un lucru care nu trebuie ignorat. În căutarea celui mai bun design, este posibil să nu fi încercat să vă extindeți cunoștințele până la limita care vorbește despre cele șapte categorii în care se încadrează logo-urile. Da, la fel ca orice altceva, aceste categorii au și pro și contra, ceea ce face chiar important să știți despre ele înainte de a lua o decizie finală.
Dar hai să nu mai pierdem timpul! Să aruncăm o privire asupra acestor tipuri cu toate cele “bune și rele”. Până la finalul articolului, cu siguranță veți putea concluziona cea mai bună potrivire pentru propriul dumneavoastră brand.
1. Embleme
Probabil cea mai veche formă de logo, cunoscute și sub numele de creste sau sigilii. Fascinează oamenii încă din epoca mijlocie. Textul din interiorul unui simbol este reprezentarea unei embleme. Fiind clasic, aduce cu sine o notă tradițională. Agențiilor guvernamentale și școlilor le plac, deoarece oferă un aspect înțelept și oficial. Acestea includ imagini mici și detaliate cu linii fine;
De ce să le alegi?
Pentru a transmite tradiția sau longevitatea sau ambele.
Pentru a transmite un sentiment de echilibru.
De ce să nu le alegi?
Nu arată bine atunci când sunt coșcovite,
Imposibil de citit de la distanță.
2. Logotipuri (Marcă verbală)
Acestea sunt construite din nimic, în afară de cuvinte care constituie numele companiei, deoarece tipografia este punctul forte aici. Sigla leagă identitatea vizuală a mărcii de numele companiei.
A fi atent cu selectarea și crearea fontului este punctul aici. Atribute ale cuvintelor, cum ar fi stilul, forma și culoarea, dau un sens similar cu ceea ce transmit cuvintele.
De ce să le alegi?
Bun pentru o companie nouă care dorește să se facă cunoscută
Ideal atunci când un brand are un nume scurt care nu măgulește atunci când este pus ca logo.
Atunci când numele cuiva este și numele mărcii, logotipurile consolidează legătura dintre recunoașterea numelui și memoria vizuală.
De ce nu?
Fonturile respectă cele mai noi tendințe și actualizarea siglei tot timpul nu este posibilă
Nu merge cu companii care au nume lungi
3. Monogramă
Concentrarea numelui până la părțile care sunt cele mai memorabile și pronunțabile, monogramele sunt un lucru interesant.
Aici, sarcina este preluată de tipografie și font. Multă creativitate este posibilă cu stilul literelor, toate datorită lizibilității fiind mai puțin problematică. Mai puține litere, mai puține șanse ca oamenii să citească incorect.
De ce să o alegi?
Atunci când numele este lung, aducând împreună numele de brand și identitatea vizuală, devine ușor.
De ce nu?
Nu face nici un bine pentru o nouă companie care nu este stabilită.
4. Mărci de brand (Pictorial Mark)
Imaginile alese pentru logo trebuie să fie iconice pentru a le permite clienților să le recunoască și să le identifice. Noilor companii le este greu să folosească mărci de brand, dar asta nu le împiedică să fie atât de distractive. Calea de urmat cu semnele de brand este să aveți o inscripție asociată cu imaginea pentru ceva timp înainte de a-l plasa complet.
De ce să le alegi?
Pentru a face numele de marcă în curs de elaborare literal
Atunci când vă fixați cu un produs / serviciu, lipirea cu o imagine se blochează într-un mod fix de marcare.
De ce nu?
Se întrerupe de la apariția determinată și concentrată
Nu merge cu companii care au nume lungi
5. Mărci de logo abstracte
Atunci când scopul este de a folosi o imagine fără a fi forțat de o reprezentare literală, logo-urile abstracte sunt alegerea. Ele pot fi create pentru a trezi un sentiment și nu doar un gând. Cu toate acestea, întrucât o imagine este interpretată diferit, de diferite persoane, lucrând cu acestea este destul de dificil.
Cel mai bun lucru despre aceste sigle, este că, odată ce marca este stabilită, nicio altă marcă nu poate avea aceeași siglă. Prin urmare, este o modalitate ușoară de a sta diferit de ceilalți de pe piață. Pe scurt, siglele abstracte supraviețuiesc și arată diferit cu capul sus.
De ce da?
Pentru un element pictorial al logo-ului; cu toate acestea, cu un ton mai serios decât ceea ce este de obicei creat de majoritatea logo-urilor pictoriale.
Pentru a avea ceva unic.
De ce nu?
Pe măsură ce portretizează sentimente, este important să știm ce emoții trebuie create cu publicul
6. Mascote
Fiind desenul unei anumite persoane sau un personaj antropomorfizat, acestea sunt diferite de orice alte logo-uri. Mascotele aduc pozitivitate față de logo și marca asociată și sunt flexibile.
Conform contextului, ar putea exista expresii și reprezentări diferite. Ele sunt folosite mai ales de companiile de servicii, echipe sportive și mărci de produse alimentare pentru a se familiariza cu maxim de clienți și susținători.
De ce da?
Devine ușor de atras familiilor, copiilor și tuturor celorlalți
Brandurile par prietenoase și optimiste
De ce nu?
Aparențele par prietenoase și împiedică marca de la căutarea unui brand foarte serios
7. Mărci combinate
Lumea are alte culori decât alb-negru și nimeni nu poate împiedica o companie să folosească mai multe tipuri de sigle. O inscripție poate fi combinată cu o mascota sau o inscripție și monogramă poate fi încorporată într-un logo abstract. Atunci când diferite mărci sunt infuzate, ceva creativ și special se întâmplă.
Mărcile combinate sună bine atunci când dorința se îndreaptă spre imagini cu coloană vertebrală a textului, astfel încât să exprime sau să împărtășească esența mărcii.
Un logo flexibil, care se adaptează la diferite situații este posibil cu semne. Pentru noile branduri, marca combinată este o opțiune bună pentru a evolua ca o companie unică.
De ce da?
Pentru a apuca ce-i mai bun din lumi diferite.
Pentru un logo, care este compatibil cu tehnologiile viitoare și se adaptează & modifică cu mediul de afaceri
De ce nu?
Faceți brandul complicat de utilizat furând simplitatea
Cuvintele de final
Fiecare marcă este diferită și are o poveste și o viziune diferite. Există mărci de îmbrăcăminte cu sigle sofisticate și există companii financiare cu o mascotă; la urma urmei, este vorba despre detalii și execuția lor.
Un logo, este incontestabil cea mai uimitoare parte la începerea unei afaceri. Trebuie să verificați imaginile frumoase, să activați erorile de creativitate și înainte de a finaliza ceva, trebuie să mergeți pentru o a doua sau a treia opinie. Cu aceste sfaturi, fiecare marcă poate prinde viață.
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.