Un logo este mult mai mult decât doar cuvinte, icoane sau culori. Un logo bun spune povestea companiei dvs. – cine sunteți, ce faceți și care este misiunea dvs. Logo-ul are un impact semnificativ asupra modului în care publicul dvs. vă percepe marca. Este dificil să ne imaginăm o companie modernă fără logo; acest simbol este cel mai important mod de identificare a oricărei afaceri.
Crearea unui logo nu este o sarcină ușoară: există multe nuanțe de luat în considerare atunci când îl proiectați. Cu acest ghid pas cu pas privind proiectarea unei sigle de afaceri, vom încerca să vă spunem mai multe despre identitatea mărcii dvs., cum să alegeți designul potrivit și cum să navigați în procesul de proiectare a siglei.
Așadar, haideți să începem!
Ce este designul de logo și branding?
În fiecare zi întâlnim constant logo-uri.
Spre exemplu, cetățeanul american în medie, vede de la 4000 la 10000 de reclame, sigle și etichete pe zi. Dacă te uiți în jur, probabil vei observa și câteva zeci de sigle în jurul tău.
De ce multe companii cheltuiesc mii, sute sau chiar milioane de dolari pentru a crea acest mic element? Pentru a înțelege acest lucru, să definim mai întâi cuvântul „logo”.
Un logo este un semn grafic compact care reprezintă o anumită companie, organizație, marcă, produs, aplicație sau site web.
Principalele sarcini ale logo-urilor moderne sunt considerate a fi recunoașterea și memorabilitatea lor în rândul publicului țintă; imaginea potrivită de acest tip ar trebui să fie, în același timp, originală și ușor de reținut. Astăzi, există multe logo-uri în lume, deci nu toată lumea va putea crea o imagine unică și convingătoare.
De ce este important designul de logo-uri?
Un logo bun:
Face compania, produsele sau serviciile sale mai ușor de recunoscut, creează o imagine de afaceri pozitivă, crește nivelul de loialitate al publicului;
Identifică marca de concurenți, ajută să se distanțeze de ele la sublinierea caracteristicilor și avantajelor sale – este utilizat în mod activ în scopuri publicitare;
Protejează produsele împotriva falsificării, confirmă dreptul de proprietate al firmei de evoluțiile sale, garantează calitatea înaltă;
Logo-ul este baza și componenta vizuală principală a întregii identității corporative a mărcii, astfel încât în dezvoltarea acestuia ar trebui acordată o atenție specială.
Am evidențiat pașii principali cu privire la modul de proiectare a unei sigle de afaceri
Aflați de ce orice afacere are nevoie de un logo
Logo-ul dvs. este ceva remarcabil care îi vor interesa pe oameni și vor încerca să afle mai multe despre marca dvs. O siglă este prima impresie a produsului dvs. Doar nu vă doriți o primă impresie negativă, nu-i așa? Acesta este motivul pentru care merită să munciți din greu pentru a crea un logo atractiv și cool. O siglă, va oferi clienților informații despre marca dvs. și îi vor informa dacă vor să facă afaceri cu dvs. sau nu.
Deoarece un logo este o parte semnificativă a oricărei mărci, trebuie să vă asigurați că marca dvs. este bine concepută. Sigla dvs. va fi peste tot: pe toate reclamele, pe site-uri web, aplicații, ambalaje, cărți de vizită și multe altele. Va face o primă impresie excelentă și vă va ajuta să ieșiți din competiție.
Creați-vă identitatea de marcă
Fiecare logo-ul ar trebui să reflecte personalitatea brandului. Înțelegerea personalității și unicității mărcii dvs. vă va oferi un impuls considerabil în alegerea unui design care să completeze sigla dvs. Dar cum evidențiați personalitatea brandului?
Pentru a afla, răspundeți la următoarele întrebări:
De ce ai început această afacere?
Cum diferă produsul dvs. de concurenții dvs.?
Ce faci cel mai bine?
Ce te face unic pe piață?
Ce trei cuvinte ați folosi pentru a descrie marca dvs.?
Ce trei cuvinte ați dori să vă descrie clienții dvs.?
Acestea sunt întrebările care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine personalitatea mărcii dvs.
Cercetează piața și concurenții
Logo-ul nu este creat deoarece este necesar sau la modă. Sigla ar trebui să aibă o funcție specifică, în beneficiul companiei. Prin urmare, la etapa inițială a creării unui logo, ar trebui să înțelegeți clar cine sunt clienții dvs., ce le place, ce calități ale companiei dvs. apreciază. Este necesar să creați un logo care să evoce sentimentele și emoțiile de care aveți nevoie și să creați un brand pozitiv pentru compania dvs.
Cine altcineva vă va spune și vă va sfătui cel mai bine despre cum să creați corect o siglă corectă ca și concurenții dvs.? Având în vedere toate punctele lor forte și punctele slabe, puteți câștiga experiență utilă și puteți crea un produs unic, cu un mare avantaj. Aflați ce sigle există deja, de ce le plac utilizatorilor și de ce aleg produsele concurenților. Folosind o analogie, gândiți-vă la ceea ce vă va deosebi de ele și la modul în care veți evidenția acele diferențe în designul siglei dvs.
Sarcina dvs. principală este să vă distingeți de concurenții dvs. În caz contrar, publicul țintă nu va avea niciun motiv să meargă la tine sau clienții noi să te aleagă.
Comparând toate logo-urile concurenților, evidențiați ce au în comun și ce este diferit. De exemplu, dacă toate logo-urile lor sunt monocrome, puteți crea unul luminos și atrăgător, care va atrage atenția.
Alegeți stilul și tipul de design potrivit pentru sigla dvs.
Pentru a face un logo eficient, trebuie să respecte anumite reguli. Am selectat principiile esențiale cu o scurtă descriere.
Păstrați logo-ul simplu: un design simplu al siglei îl face ușor de recunoscut și permite logo-ului să fie versatil și memorabil.
Păstrați logo-ul memorabil: un design eficient al logo-ului trebuie să fie memorabil, iar acest lucru se realizează printr-un logo original care se distinge de alții.
Faceți logo-ul dvs. durabil: Logo-ul trebuie să reziste testului timpului – să nu își piardă eficacitatea sub influența modei sau a oricărui alt fenomen pe termen scurt, să fie „dovadă de viitor” și eficient în câțiva ani. De exemplu, companiile cunoscute nu creează un logo nou, ci doar îl îmbunătățesc ușor, făcându-l mai modern.
Logo-ul ar trebui să fie versatil: un logo de calitate arată întotdeauna excelent pe orice dispozitiv și orice formă.
Alegeți designul logo-ului dvs. Niciun stil nu va mulțumi pe toată lumea; ar trebui să alegeți cel mai bun pentru marca dvs.
Distingem șase categorii de logo-uri. Fiecare tip are avantaje unice, deci merită să luați în considerare ce siglă este potrivită pentru dvs. înainte de a începe chiar să proiectați o siglă pentru afacerea dvs.
1.Embleme
O emblemă este un tip de siglă care include textul într-un simbol. Are un aspect clasic care conferă logo-ului dvs. o calitate tradițională. Acesta este motivul pentru care le vedeți adesea folosite de școli și agenții guvernamentale – fac totul corect și oficial.
Emblemele sunt adesea mai detaliate decât alte tipuri de sigle. Includ linii subțiri și simboluri mici detaliate. Deși acestea sunt reguli opționale. Logo-ul Harley-Davidson este o emblemă simplă cu text sans serif.
2.Fontul Logo-ului
Un nume de marcă de font este un logo construit în întregime pe cuvintele sau literele care alcătuiesc numele companiei. Accentul principal se pune aici pe tipografie. Acest stil de logo leagă puternic identitatea vizuală a mărcii de numele companiei.
De exemplu, sigla Google este eficientă, deoarece fontul este simplu și elegant (precum produsele lor), dar multe culori. Diferitele culori reprezintă varietatea rezultatelor pe care le obțineți atunci când căutați pe Google și varietatea liniei lor de produse. Culorile vibrante sunt distractive și ușor de înțeles, deoarece Google dorește ca produsele sale să fie folosite peste tot și să nu sperie noii utilizatori.
3.Monograme
În cazul în care sună ca o descriere a numelui companiei, monograma se va potrivi, probabil, mai bine decât un logo. Acest stil de logo îi scurtează numele pentru a prinde oamenilor (și este ușor de pronunțat).
Probabil ai citit HBO pe litere și nu “Home Box Office”. Dacă asta vrei să obții, o monogramă este o alegere perfectă pentru marca ta.
Multe branduri de modă folosesc monograme (de exemplu, Louis Vuitton, Channel, Gucci), ceea ce face ca simbolul mărcii lor să fie recunoscut imediat.
4.Marcă comercială
Imaginile pe care le alegeți pentru logo-ul companiei dvs., trebuie să fie foarte ușor de recunoscut și identificat pentru consumatorul mediu. Adesea, aceste logo-uri evoluează de la unul dintre tipurile de mai sus în timp. Gândiți-vă la modul în care logo-ul Starbucks a devenit o emblemă, dar acum este doar un desen al unei sirene.
5.Logo-uri abstracte
Acest tip de logo-ul este utilizat atunci când doriți să utilizați o imagine, dar nu doriți să fie limitat prin titlul textului. Puteți crea un logo abstract care evocă sentimentele mai mult decât orice altă vizualizare. Acest lucru poate fi dificil, deoarece nu toată lumea va interpreta imaginea la fel ca dvs.
De exemplu, Nike este rapid, dinamic și transmite un sentiment de mișcare și energie. Și chiar dacă nu sunteți familiarizat cu brand-ul, veți obține o idee destul de bună a ceea ce este în spatele lui. Aici intervin logo-urile abstracte – imediate și clare.
6.Sigle combinate
Puteți combina oricare sau toate ideile de mai sus. Puteți combina mascota cu un logo text sau puteți insera monograma într-un logo abstract.
Gândiți-vă la Dove – brandul utilizează atât imaginea de marcă (porumbel), cât și fraza (Dove) împreună. Logo-urile combinate sunt o modalitate de a ucide două păsări cu o singură piatră.
Inspiră-te
De multe ori este o provocare să facem primul pas atunci când avem de-a face cu ceva necunoscut. Puteți petrece o zi, sau chiar o săptămână, gândindu-vă și realizând desene ale logo-ului, ceea ce este foarte obositor.
Din fericire, există o modalitate excelentă de a scăpa de stupoare cât mai repede posibil și de a face primul pas mai puțin dureros. De exemplu, inspirați-vă din alte sigle și lucrări de proiectare.
Pentru a face acest lucru, am selectat mai multe site-uri unde puteți spiona idei pentru sigla dvs.
- LogoPond LogoPond are o galerie extinsă de sigle pentru a vă inspira. Puteți vizualiza lucrările designerilor și chiar vă puteți încărca siglele pentru a le împărtăși lumii și a primi feedback.
- LogoFi
LogoFi a fost creat pentru a inspira designeri și alte persoane creative. Puteți vedea roboți de designeri profesioniști și vizitatori obișnuiți care și-au încărcat logo-ul pe acest site. - LogoLounge
LogoLounge oferă un număr imens pentru revizuire, și anume 277.237 de modele de logo-uri diferite (în momentul compilării). Site-ul a fost creat pentru designeri ca o alternativă la o bibliotecă de referință eficientă. Veți putea împărtăși idei și concepte colegilor și clienților. De asemenea, pe site, puteți participa la discuții pe teme conexe și chiar puteți găsi un loc de muncă. - Logo Gala
LogoGala este una dintre cele mai remarcabile resurse pentru găsirea inspirației. Pe site, puteți selecta un filtru logo după culoare. - Logo Faves
Logo Faves este unul dintre cele mai populare site-uri. Site-ul conține siglele multor designeri celebri. Există o căutare de etichete pentru a găsi sigla dorită.
Lucrați la culori și tipografie
Culoarea vă poate ajuta să sporiți sentimentele dorite și să creați o conexiune emoțională puternică. Utilizați infografic pentru a alege culoarea dorită pentru logo-ul dvs.
De exemplu, statistici privind utilizarea culorilor de către mărci globale:
Albastrul pare a fi culoarea câștigătoare, deoarece apare în 33% din primele 100 de mărci. Roșul este al doilea, prezentându-se în 29% dintre mărci, iar negrul sau scala de gri face a treia alegere cu 28%. În cele din urmă, 13% folosesc galben sau auriu.
Ceea ce este interesant este că 95% din primele 100 de mărci folosesc doar una sau două culori. Acest lucru poate fi explicat ca o încercare de a menține coerența rămânând simplu în brandingul lor.
Mai mult, textul nu este esențial pentru multe dintre aceste mărci, deoarece doar 41% l-au implicat în logo-urile lor.
Aceasta servește drept dovadă că un logo puternic se poate conecta cu publicul, chiar și fără utilizarea textului pentru a-l completa. 9% dintre mărci nici măcar nu au prezentat numele companiei lor pe logo-ul lor, mergând cu un pas mai departe cu simplitatea logo-urilor lor.
Cum se alege culoarea potrivită a logo-ului?
Pentru a obține un răspuns la această întrebare, ar trebui să vă puneți trei întrebări:
Ce culoare evidențiază personalitatea mărcii tale?
Ce culori caracterizează produsele / serviciile dvs.?
Ce culoare folosește concurentul tău?
Culorile nu sunt legate de o anumită industrie, dar culorile specifice sunt mai bune pentru unele servicii / produse decât altele.
Ar trebui să te străduiești să alegi o culoare care să evidențieze personalitatea companiei tale. Culoarea ar trebui să facă impresia potrivită clienților care văd logo-ul pentru prima dată.
Ce să faci atunci când ai aflat culorile concurenților tăi?
O opțiune este să folosiți culoarea opusă logo-ului concurentului principal. Vă va ajuta să ieșiți în evidență. Dar țineți cont de culorile industriei dvs., astfel încât culoarea opusă să se potrivească cu industria. De exemplu, rozul pentru logo-ul unei bănci sau al unei companii juridice pare deplasat și ridicol.
Luați în considerare modelele de culoare din diferite culturi. De exemplu, în lumea occidentală, albul este considerat culoarea purității și a păcii, iar în unele țări asiatice, este culoarea morții.
Ce să alegeți, o culoare sau mai multe?
O singură culoare este de obicei utilizată la crearea unui design de logo pentru a maximiza sentimentele și emoțiile dorite. Cu toate acestea, există multe logo-uri de succes cu mai multe culori – Google, eBay.
Prin urmare, puteți utiliza în siguranță fie o culoare, fie mai multe. Principalul lucru este cum sunt combinate culorile! Dar, desigur, nu exagerați să folosiți un număr mare de culori.
Vă recomandăm să alegeți două culori primare. Acest lucru facilitează comunicarea mărcii dvs. cu clienții. Multe companii, de la echipe sportive la corporații, au folosit doar două culori de ani de zile.
Cum să alegeți mai multe culori pentru sigla dvs.?
Cel mai simplu mod de a găsi culorile potrivite pentru sigla dvs. este să utilizați scheme de culori.
Există multe servicii online pentru găsirea unor scheme de culori mărețe.
Designerii folosesc adesea regula 60-30-10. Constă în faptul că alegeți trei culori diferite și le utilizați în proporție de 60%, 30% și 10%. Această regulă oferă o modalitate ușoară de a crea o schemă de culori profesională pentru designul dvs. de branding.
Evaluează-ți sigla
Este puțin probabil să vă evaluați sigla în mod obiectiv, așa că aici este posibil să aveți nevoie de ajutorul prietenilor, colegilor, potențialilor clienți și viitorului dvs. public țintă.
Iată zece semne ale unui logo bun:
-
Scalabilitate
Aceasta înseamnă că sigla trebuie să fie vizibilă în mod clar și lizibil și lizibilă pe un banner mare și un stilou mic subțire, un vagon și un tricou.
Iată două opțiuni:
Creați o versiune a siglei pentru toate mediile; faceți două versiuni: completă și simplificată.
Al doilea va fi plasat doar pe o presă mică.
Care opțiune este mai bună?
Acest lucru va deveni clar în acest proces. O opțiune va fi mai mică în preț și două opțiuni sunt potrivite pentru aplicarea pe suprafețe diferite
-
Inteligibilitate
Numele mărcii trebuie să fie vizibil pe semnul de pe mașina care trece și de pe cartea de vizită.
-
Multifuncționalitate
De exemplu, sigla dvs. nu va fi întotdeauna utilizată într-o versiune color. Amprente, sigilii, ștanțare – toate acestea presupun o singură culoare a siglei corporative.
Adică, nu ar trebui să vă lăsați agățați de culori și să vă concentrați asupra lor.
Multifuncționalitatea include, de asemenea, o versiune simplificată și completă a siglei, care este descrisă la alineatul 1.
-
Memorabilitate
Memorabilitatea unui logo nu este designul său unic, multicolorul și excesul de detalii, ci în primul rând o reclamă pentru ceea ce faceți o identitate corporativă și utilizarea unui nume de marcă.
Adică, faceți publicitate produsului / serviciului / companiei dvs. și puneți sigla ori de câte ori este posibil: ambalaje, design site-uri web, modele, meniuri. Adică pentru tot ceea ce este legat de tine.
Deoarece scopul unui logo este de a face pe oameni să te recunoască. Și puteți ghici care sunt consumatorii de tot ceea ce este posibil și nu? Așa este – oamenii.
-
Simplitate
Acest lucru nu înseamnă că punctul din mijloc este un element cu drepturi depline a identității corporative, dar aceasta înseamnă că nu trebuie să supraîncărcați semnul.
Frumusețea este în simplitate și mister, nu în re-logo.
-
Calitate superioară
Da. Companii cunoscute cheltuiesc câteva milioane pentru a crea / reproiecta sigle dintr-un motiv.
Vor calitate. Știu că, investind “1” (odată!) într-un rezultat bun, vor recupera costurile de mai multe ori.
-
Unicitate
Adică, creat de la zero, fără dezvoltări / exemple ale altor persoane / luând elemente grafice de la cineva, astfel încât nimeni în afară de tine să nu aibă același semn.
Am vorbit despre asta de mai multe ori.
Apropo, dacă cineva creează un nume de marcă foarte ieftin pentru dvs., verificați-l pentru unicitate.
Apoi veți cheltui mult mai mulți bani pentru refacerea siglei, deoarece aceasta trebuie să fie originală pentru înregistrarea oficială a unei mărci.
-
Interes
Acesta este un concept subiectiv și există criterii generale:
Văzându-vă sigla, o persoană ar trebui să vrea să privească mai atent, să se oprească și să gândească.
O persoană ar trebui să creadă că „nu am văzut asta niciodată. Ceva nou ”, reacțiile„ wow ”,„ cool ”aparțin de asemenea aici, comentariile despre insigna corporativă în stilul „atât de neobișnuit, original,” se încadrează din nou în acest paragraf.
-
A uşura
Este întotdeauna mai bine să adăugați sare la alimente decât să exagerați. La fel se poate aplica logo-ului.
Mai bine să lăsați loc pentru a adăuga elemente noi la semn decât să-l supraîncărcați.
-
Sezonalitate
Am vorbit despre logo-ul de Anul Nou aici. Aceasta înseamnă angajamentul identității corporative față de sărbătorile sezoniere.
100% ați observat decorarea de Crăciun a logo-ului unor companii renumite. De ce o fac?
Să arate că le pasă de clienții lor, că le pasă de aspectul lor. Și acolo unde există un ambalaj adecvat, există un produs de calitate.
Crearea unei vizibilități frumoase face deja parte din succes, deoarece puteți oricând să vă rafinați serviciile / produsele și ceea ce faceți.
Testați-vă schița cu clientul personal
Ați creat un logo și ați decis că este perfect? Este posibil să nu fie cazul. Va fi mai util să arăți sigla colegilor, prietenilor și clienților și să primești feedback. Puneți-le câteva întrebări: ce părere au despre logo? Le place? Dacă sunteți mulțumit de răspunsuri, atunci ați făcut totul bine.
Cu toate acestea, fii atent cu recenziile prietenilor și rudelor. Dacă nu sunt designeri profesioniști, sfaturile lor s-ar putea să nu vă fie pe deplin de ajutor sau chiar false.
Verificați scalabilitatea siglei
Consultați imaginea logo-ului în diferite versiuni – în anunțurile din ziare, pe site-ul dvs. web, pe o carte de vizită. Sigla ar trebui să arate bine, indiferent dacă este reprodusă în format mare sau mic.
Câteva sfaturi:
Dacă logo-ul are multe detalii sau linii subțiri, atunci logo-ul poate părea prea agitat la dimensiuni mici.
Dacă este creată o siglă pentru o carte de vizită sau un site web, atunci va arăta de obicei ciudat la dimensiuni mari.
Folosiți programe grafice precum Adobe Illustrator sau Inkscape; acestea vă permit să testați scalabilitatea siglei dvs.
Încheiere
Așadar, probabil că ați creat deja un logo. Felicitări!
Dar este perfect? Va arăta grozav în diferite dimensiuni? Ei bine, să verificăm eficacitatea logo-ului dvs. cu lista noastră de verificare.
Treceți prin fiecare întrebare și răspundeți „da” sau „nu”.
- Logo-ul arată atractiv pentru cel puțin trei persoane.
- Logo-ul arată bine în alb și negru.
- Logo-ul este recunoscut într-o poziție inversată (formular)
- Logo-ul este recunoscut dacă se schimbă dimensiunea acestuia.
- Nu există detalii complicate.
- Logo-ul este echilibrat vizual – pictograma, fontul, culoarea arată armonios împreună.
- Nu se utilizează prea multe fonturi, culori, efecte.
- Logo-ul este vizibil, printre alte logo-uri.
Așa cum am scris deja, este imperativ să ne deosebim de mediile altor companii, în special de concurenți. Colectați logo-urile concurenților dvs. și plasați-le pe ale dvs. undeva între ele.
Cuprins
- Ce este designul de logo și branding?
- De ce este important designul de logo-uri?
- Am evidențiat pașii principali cu privire la modul de proiectare a unei sigle de afaceri
- Încheiere.
Sursă: gaspystudio.com
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.