Meta lansează sistemul de inteligență artificială „Galactica”

(Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”166622″]Meta lansează sistemul de inteligență artificială „Galactica”, care poate produce lucrări academice pe baza unor sugestii simple

Da, acest lucru nu va fi folosit într-un scop rău și ar trebui să fie pus la dispoziția lumii.

Săptămâna aceasta, Meta a lansat o versiune demonstrativă a noului său model de limbă „Galactica” pentru lucrări științifice, care poate rezuma literatura academică, rezolva probleme de matematică, generează articole Wiki și multe altele, toate bazate pe instrucțiuni simple de text.[/vc_column_text][vc_single_image image=”91477″ img_size=”full” media=”76913″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”328443″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”163057″]După cum a explicat Galactica:

„Modelele Galactica sunt antrenate pe un corpus mare care cuprinde mai mult de 360 de milioane de citate în context și peste 50 de milioane de referințe unice normalizate într-un set divers de surse. Acest lucru îi permite lui Galactica să sugereze citări și să ajute la descoperirea unor lucrări înrudite.”

După cum puteți vedea în captura de ecran de mai sus, pe site-ul demo Galactica, puteți intra în orice subiect și va produce articole și explicații pe baza acelui prompt.[/vc_column_text][vc_single_image image=”91479″ img_size=”full” media=”76920″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”166476″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”409903″]Atingeți promptul „Generați mai multe” din partea de jos a ecranului, iar sistemul va continua să adauge documentului dvs., oferind din ce în ce mai mult text despre subiect.[/vc_column_text][vc_single_image image=”91480″ img_size=”full” media=”76922″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”136382″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”106447″]Ca exemplu de scriere, nu este grozav. Dacă citiți textul, nu este bine scris – deși este conceput pentru mai multe lucrări științifice decât piese de actualitate ca acesta.

În cele din urmă, folosind aplicația pentru a vă extinde piesa, puteți genera o întreagă lucrare de cercetare, care va include referințe, formule – practic întregul exercițiu academic, totul automatizat în proces.

În esență, este ca un generator de imagini AI, dar pentru lucrări științifice. Care va fi folosit cu siguranță de către studenți pentru a înșela sistemul și pentru a-și îmbunătăți notele cu mai puțin, poate chiar fără efort în unele cazuri.

Pe care Meta îl cunoaște bine, motiv pentru care a adăugat și o serie de avertismente ca aceasta:

„Unele dintre textele generate de Galactica pot părea foarte autentice și foarte sigure, dar ar putea fi subtil greșite în moduri importante. Acesta este în special cazul conținutului foarte tehnic.”

Yann LeCunn, șef de știință AI al Meta, a explicat, de asemenea, că:

„Acest instrument este pentru a scrie pe hârtie, așa cum asistența la conducere este pentru a conduce. Nu va scrie în mod automat lucrări pentru dvs., dar vă va reduce foarte mult sarcina cognitivă în timp ce le scrieți.”

Deci va face majoritatea lucrurilor, dar nu toate, în timp ce, după cum puteți vedea în acest exemplu, limbajul este încă destul de disjuns, așa că se pare, cel puțin pe baza acestui exemplu, că profesorii vor putea probabil să spuneți dacă utilizați un astfel de sistem.

Deși poate nu. Există deja diverse rapoarte despre elevi care folosesc sisteme AI pentru a genera teme de școală pentru ei, unii copii deosebit de antreprenori vânzând, de asemenea, teme generate de AI colegilor de clasă pentru a-i scoate de la teme.[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”192463″]UPDATE (11/18): Meta a oprit demonstrația Galactica din cauza temerilor că ar fi produs rezultate părtinitoare și incorecte.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]



    [/vc_column][/vc_row]