Cât costă un site sau un magazin online?

magazin online

În cei peste 14 ani de experiență ca și web designer am primit sute de telefoane care încep cu următoarea întrebare, fără nicio altă introducere sau fără niciun alt detaliu:

Cât costă un site? Cât costă un magazin online?

Deseori fac comparația creării unui web site/magazin online cu procedura configurării/comenzii unei mașini noi. Analogia dintre site-uri și mașini mi se trage de la faptul că am lucrat un timp în domeniul marketingului auto. Prețul diferă de marcă, model, nivel de echipare/motorizare ș.a.m.d.

Răpunsul: nu există un cost fix. Dacă dorești să afli și de ce, continuă să citești acest articol.

De ce este influențat prețul unui site?

Cine face site-ul

Deși foarte puține persoane aduc în discuție acest factor, cine face site-ul este primul factor de influențare a prețului. Dacă este făcut de tine (Da. Îl poți face și singur, deși cel mai probabil nu va aduce rezultatele sperate.), de un freelancer (liber-profesionist), de o echipă sau de o agenție, prețul va fi influențat de numărul de creiere ce vor lucra la proiectul tău.

Doar ca informare, las mai jos media prețurilor făcută de agenția internațională WebFX. În România situația este cu mult diferită, după cum probabil știți.

Diferențe de preț în funcție de cine face site-ul – sursă: WebFX – How much should a web site cost?

Tipul site-ului

Prețuri informative la nivel internațional
Prețuri informative la nivel internațional

Al doilea factor care influențează direcția prețului unui site este tipul site-ului. Criteriile de catalogare a unui site diferă, dar în mare sunt următoarele tipuri de site-uri:

  1. Site de prezentare
  2. Site de tip catalog
  3. Magazin online
  4. Alte tipuri de site (aici intră: site-urile pentru anunțuri, landing page ș.a.)

Design-ul site-ului

Partea creativă și de design ce va rezulta în modul de afișare final al proiectului.

Numărul de pagini / produse

Asta s-ar traduce în cât de mult conținut va avea site-ul în momentul predării.

Funcționalități / caracteristici speciale

Formularul de contact de pe site a ajuns un standard dar, pe lângă asta, un site poate avea sute de alte funcționalități care necesită ore de lucru suplimentare. Aceste funcționalități sunt stabilite la întâlnirea de briefing și pot fi propuse atât de client cât și de prestatorul de servicii.

Termenul de predare a site-ului sau a unui magazin online

Un factor neglijat de cele mai multe ori este termenul de predare a site-ului. Urgentarea unui proiect te poate costa suplimentar.

Factori de influență a prețului sunt destui. Important este să-ți găsești o agenție/freelancer care să-ți explice în detaliu ce buget inițial ar fi optim pentru proiectul tău și care să-ți ofere o viziune asupra viitorului astfel încât să poți scala. Vrei să afli mai multe?” Mai ai și alte întrebări? Lasă un comentariu mai jos sau solicită o întâlnire.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.