Importanta schitelor in web-design
Mulţi webdesigneri aflaţi la începutul carierei nu-şi dau seama de importanţa schiţelor „aşezate” pe hârtie. Într-adevăr, în ziua de azi, tehnologia şi software-ul a început să înlocuiască majoritatea mijloacelor tradiţionale de proiectare, planificare şi alcătuire de documente.
De ce să facem schiţe?
Vis-a-vis de articolul ” De la schiţă la cheie „ am fost abordat de un web-designer cu întrebarea: De ce să mai fac şi schiţă când pot trece direct la proiectarea site-ului?
Sper că prin acest articol să-i răspund la întrebare şi, în special, să-l conving ca pe viitor să folosească astfel de schiţe.
În primul rând, schiţarea şi proiectarea reprezintă unul dintre primii paşi ce trebuiesc urmaţi în conceperea unui site sau design. Indiferent de tipul proiectului, schiţarea şi planul de atac nu trebuiesc să lipsească.
Probabil mulţi vor spune: Da, dar ştii… eu nu prea am talent la desen. De ce trebuie neapărat să fac schiţa pe hârtie şi nu pot să o fac pe calculator?
Din mai multe motive.
Trebuie să remarcăm că schiţa făcută pe hârtie este la îndemână oricând, accesibilă şi, cel mai important, ne economisteste din timp.
Putem alege să facem schiţa în format digital. Asta înseamnă că vom lucra cu un program software sau o interfaţă grafică online .
Mai jos aveţi o listă de programe de tip wirefame&mockup:
1. Pencil Project – addon gratuit ( Click pentru pagina de download )
2. Web site wireframe tool – Aplicaţie online
3.Hot Gloo – Aplicaţie online (30 de zile trial)
4. DUB – DENIM – Aplicaţie ( Click pentru download )
5. Cacoo – Aplicaţie online
Programul de proiectare = interfaţă grafică = atenţia va fi distribuită, pe lângă formarea conceptului şi schiţei propriu-zise, şi la folosirea uneltelor virtuale de proiectare. Automat, asta va însemna şi scăderea calităţii proiectului, nu cu mult, dar „Picătură cu picătură se varsă paharul”, dacă putem spune aşa.
Putem spune că talentul este cam egal cu 0 (zero). Dacă vă uitaţi pe schiţele mele, vă puteţi da seama că nici eu nu sunt un Van Gogh în devenire .
Nu trebuie să te gândeşti la schiţă ca la un desen, un element grafic sau o operă de artă. Alcătuirea unei schiţe te va ajuta la crearea unei imagini generale asupra rezultatului final. În acelaşi timp reprezintă o modalitate rapidă de a-ţi ordona ideile.
Crearea unui site, logo, template, print design sau orice alt proiect legat de web design, NU ÎNSEAMNĂ 100% lucru pe calculator.
În finalul articolului aş dori să întreb:
Voi fă faceţi schiţe la începerea unui proiect?
Dacă da, cum sunt aceste schiţe? „Tradiţionale sau moderne” ?
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.