Ultimul apel pentru site-urile nesigure – Certificat SSL

siguranta site

Importața unui certificat SSL

Lansarea ultimului update al popularului browser Google Chrome – Versiunea 70, aduce în atenția deținătorilor de site-uri web importanța certificatelor SSL. La accesarea site-urilor care nu au SSL, Google Chrome v-a afișa un mesaj de avertizare descurajator.

Ce este un certificat SSL

Cu siguranță ați observat că adresele site-urilor încep cu http: // și unele cu https: // . Acel „s” denotă că site-ul este sigur, iar însemnătatea lui va fi simțită odată cu noul update.

Un certificat SSL (Secure Socket Layer) este o modalitate de a cripta transferul de informații. Criptarea este foarte importantă mai ales în cazul cumpărăturilor online. V-ați trimite datele cardului pe un site care nu este sigur?

Certificatele SSL sunt temporare și trebuiesc reînnoite. Acestea sunt elibarate de diferiți furnizori de certificate.

De la „lacăt” la mesajul de avertizare

În funcție de browserul folosit, în bara de adresă, ați regăsit simbolul lacătului. Cele deschise simbolizează site-urile nesigure iar cele închise site-urile sigure.

Odată cu noul update, accesul pe site-urile nesigure se va face după ce ați primit o avertizare pe tot ecranul.

Brutal, dar nu neașteptat

Metoda de a anunța utilizatorul, că a ajuns pe un site nesigur, va fi brutală dar era deja așteptată de către developeri și oamenii din cadrul nișei SEO. Schimbarea a fost anunțată încă de acum un an de către cei de la Google, deci, putem spune, că s-a oferit destul timp pentru conformare.

Site-ul tău este sigur

Contactează-ne

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    Related Posts