Elementele de bază ale marketing-ului online: ce trebuie să știți

imagine principala (Demo)

Elementele de bază ale marketing-ului online: ce trebuie să știți

PR-ul online, rețelele sociale, marketing-ul afiliat, campaniile de buletine informative (newsletter), Google Ads; toate acestea fac parte dintr-un mix de marketing ideal. Există atât de multe componente diferite care aparțin de structura marketing-ului online încât este adesea dificil să obțineți o imagine de ansamblu și să găsiți abordarea potrivită pentru compania dumneavoastră. Trebuie să vă decideți singur ce canale sunt relevante și ce strategii sunt cele mai bune pentru afacerea dvs. În funcție de industrie, ofertă, grupul țintă și obiectiv, unele canale vor fi mai importante decât altele. Dar, în ciuda tuturor variabilelor, există câteva principii de marketing online pe care fiecare marketer ar trebui să le cunoască și de care să țină cont. Vă prezentăm șapte elemente esențiale de marketing online pentru un început cu succes.

1. Utilizați site-ul web ca mijloc de comunicare.

Site-ul companiei dumneavoastră este, în general, intermediarul principal pe internet între public și firmă. Ca atare, va fi de obicei punctul de plecare pentru orice formă de marketing online. Chiar dacă importanța site-urilor web ale companiei a scăzut oarecum datorită dominanței tot mai mari a rețelelor de socializare, este încă privită ca etichetă și carte de vizită a companiei. Multă muncă depusă intră într-o aparență profesională pe pagina web, dar chiar și atunci când este terminată, încă nu este terminată din punct de vedere tehnic. Trebuie să continuați să vă actualizați site-ul, să îl întrețineți și să îl utilizați ca instrument de comunicare. Prin actualizări regulate și știri exclusive, creați un stimulent pentru ca utilizatorul să viziteze site-ul. Actualizarea paginii și a conținutului relevant are, de asemenea, un efect pozitiv asupra relației dumneavoastră cu Google.

2. Conținutul este cheia

O greșeală tipică de marketing online este pierderea din vedere a calității conținutului atunci când se decide asupra sferei campaniei de marketing. În ultimii ani, marketing-ul de conținut s-a dovedit a fi mult mai potrivit în comparație cu publicitatea tradițională. Cum ar fi reclame TV și bannere publicitare. Fiecare agent de marketing ar trebui să fie conștient de faptul că tot mai multe metode de intrare sunt utilizate în marketing-ul online. Acest lucru înseamnă că acel conținut este structurat atât de bine încât utilizatorii îl pot căuta singuri. Mai degrabă decât clienții potențiali care trebuie găsiți, astfel încât să poată fi trimis către ei. Prin urmare, accentul trebuie pus pe conținut de înaltă calitate, interesant și informativ, care oferă valoare cititorului. Poziționându-vă ca expert în propria temă, câștigați încrederea grupului țintă.

Conținutul bun este baza succesului în marketing-ul online. Este baza pentru optimizarea motoarelor de căutare și este un factor important de calitate, deoarece influențează multe alte discipline de marketing. Este crucial ca un conținut să fie întotdeauna unic și să nu fie doar copiat din alte surse online.

3. Marketing-ul online necesită timp și expertiză

Social Media Marketing și Strategiile conținutului de marketing nu se întâmplă doar prin coincidență. Marketing-ul online este o slujbă cu normă întreagă. Gestionarea profilului social media al companiei nu ar trebui lăsată în sarcina stagiarului. Implementarea unei strategii de marketing, care avantajează și compania. Nu se întâmplă automat și nu este o sarcină care ar trebui să fie dată unui amator.

Multe companii nu realizează adesea cât timp trebuie investit la început atunci când fac primii pași în marketing-ul online. Poate dura săptămâni sau chiar luni până când campaniile inițiale sunt optimizate până la atingerea profitului. Când vine vorba de optimizarea motoarelor de căutare, trebuie să aveți răbdare. O poziție bună în rezultatele căutării Google nu se întâmplă peste noapte. Trebuie să o așteptați până când începeți să vedeți succesele inițiale. Eforturile trebuie, de asemenea, să fie susținute.

După cum s-a menționat mai sus, expertiza, și de știut cum anume să procedezi. Sunt factori care nu ar trebui subestimați; deoarece conturile și profilurile ar trebui să fie create și gestionate de profesioniști și să nu fie lăsate în grija începătorilor. Trebuie să pregătiți angajații, să explicați cele mai importante principii de marketing online și să aduceți cunoștințe de expertiză de la servicii externe, dacă este necesar.

4. Marketing-ul online trebuie să urmeze o strategie definită

O combinație deficitară în marketing-ul online este: lipsa experienței în sectorul online, dar totuși un buget mare la îndemână. Mulți agenți de marketing încep să investească banii sporadic, ici și colo. Astfel încât să fie distribuite uniform între diferitele canale de marketing. Acest lucru ar putea părea o idee bună, dar această abordare duce de fapt la risipirea banilor. Este mai bine să aveți o strategie de la început și apoi să o urmați. Planificați mixul de marketing online în consecință, astfel încât să puteți coordona canalele și campaniile individuale. Aceasta include, de asemenea, selectarea metodelor și instrumentelor potrivite pentru obiective clar definite. Modelele de atribuire permit companiilor să identifice cele mai relevante și profitabile canale.

Odată ce aveți propria strategie, ar trebui să anunțați alte departamente din companie, astfel încât acestea să își poată coordona acțiunile cu cea a dumneavoastră. Dacă doriți să creați un mix de marketing de succes, trebuie să încetați să vedeți fiecare abordare ca un caz izolat. Dacă considerați canalele ca discipline independente, fără să vă gândiți la mixul de marketing, atunci ați putea face față unor probleme. De exemplu, ați putea ajunge să difuzați conținut duplicat sau, și mai rău, să distribuiți conținut pe diferite canale care se contrazic reciproc.

5. Înainte de design trebuie să fie și ușor de utilizat

Aspectul de design al unui site web este evident important. În funcție de industrie sau servicii, utilizatorul se așteaptă la modele atrăgătoare atunci când vizitează site-ul web al unei companii și să fie implementate într-un mod modern și creativ. Design-ul poate fi un punct de vânzare unic la fel cum Apple și-a dovedit identitatea corporativă inconfundabilă.

Dar nu ignorați alți factori relevanți pentru succes – ar trebui să aveți întotdeauna în vedere o utilizare ușoară a site-ului web. Navigarea clară și organizată trebuie să fie prima dumneavoastră prioritate. Vizitatorul trebuie să poată utiliza pagina intuitiv și rapid și să își găsească cu ușurință calea. Un site web poate fi și arăta inovativ.  Dar dacă există o dificultate în utilizarea acestuia, utilizatorii nu vor petrece mult timp citindu-l. Același principiu se aplică și optimizării mobile. Ar trebui să faceți design-ul site-ului mobil mai elegant și mai simplu, astfel încât utilizatorii de telefoane mobile să poată naviga pe site cât mai ușor posibil.

6. Obțineți informații despre grupul țintă

În comerțul tradițional, clienții pot fi sfătuiți personal – ar trebui să fie îngrijiți și mai presus de toate, bine informați. Acest lucru nu ar trebui să fie diferit online, dar mulți specialiști în marketing uită acest principiu de bază de marketing online. Întreprinderile ar trebui să facă apel la clienți și să încerce să-i cucerească cu tacticile lor de marketing online. Spre deosebire de magazinele de cărămidă și mortar, unde cumpărătorii vin din proprie inițiativă, online este puțin mai dificil, deoarece trebuie găsiți clienți potențiali . Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă cunoașteți grupul țintă, astfel încât să știți ce anunțuri sunt mai potrivite pentru acestea. Analiza web este un instrument important pe care fiecare marketer ar trebui să îl folosească pentru a măsura, analiza și maximiza succesul lor online. Utilizând instrumente de analiză precum Google Analytics, puteți obține informații despre propriul grup țintă. Despre comportamentul lor online și despre modalitățile de a le câștiga atenția.

7. Fii cu ochii pe rata de recuperare

Ultimul principiu al noțiunilor de bază privind marketing-ul online este de a nu pierde niciodată din vedere rata de recuperare! Există un calcul simplu dacă doriți să conduceți o afacere de succes. Beneficiul unei măsuri publicitare trebuie să fie întotdeauna mai mare decât costurile suportate. Marketer-ii online folosesc un indicator special pentru a rezolva acest lucru. Acesta este rata de recuperare unde este utilizat pentru a măsura recuperarea unei activități comerciale, arătând profitul în raport cu capitalul investit.

Este deosebit de important să țineți în evidență rata de recuperare atunci când vine vorba de discipline costisitoare în marketing-ul online, cum ar fi campaniile Google AdWords. Acest lucru face posibilă controlul profitabilității măsurilor publicitare. Când vine vorba de reclama plătită, trebuie să țineți cont și de pierderile probabile. Dacă nu planifici cu atenție, vei ajunge să pierzi bani.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.



    captcha

    Introdu textul de mai sus