Sfaturi pentru noul an

Sfaturi

Sfaturi utile pentru noul anCam târziu pentru a spune că vin cu un prim articol pe anul 2011 dar sfaturile sunt bine primite oricând.

E timpul să ” dăm cu piciorul ” la anul 2010 şi să ne concentrăm asupra anului în care am intrat. Trebuie să ne concentrăm asupra unor rezoluţii pentru noul an. O chestie pe care trebuie să o ştim despre aceste targeturi/rezoluţii/ţinte este că deseori aceaste rezoluţii pe care ni le planificăm sunt, de multe ori, prea frumoase ca să fie adevărate. Să luăm un exemplu, ce ” ţintă ” îşi fixează un fumător: „Anul ăsta mă las de fumat!”. Ştim foarte bine că fumătorii prezintă o dependenţă faţă de nicotină. Nu pot să stea fără să tragă din ţigare o oră. Aşa că mai bine abordează o soluţie mai realistă: răresc ţigările.

Concluzia: perfecţiunea nu apare deodată. Trebuie treptat să ne îndreptăm spre calea cea bună.

Mai jos voi prezenta o listă de rezoluţii pe care le putem aborda. O listă care sper să fie folositoare pentru web designeri, developeri, graficieni, analişti seo, bloggeri etc.

1. Management al timpului mai bun

La terminarea sezonului de sărbători ne putem găsi într-o situaţie de ” lene totală „, fără chef de muncă, fără chef de a ne întoarce la birourile noastre vechi şi prăfuite. Pentru a depăşi această situaţie trebuie să ne facem ” încălzirea „. De ce să nu ne ” intrăm în mână ” cu planificarea timpului zilnic. O listă TO-DO bine făcută îţi poate salva timp, nervi şi îţi poate oferi un randament mare vis-a-vis de targeturile pe care le ai. Începe lista cu lucrurile cele mai importante şi încheie cu treburile mai puţin importante, mai uşoare. Managementul timpului te va ajuta să devii mai eficient.

2. Depăşeşte-ţi limitele

Încearcă să ieşi din aria / domeniul în care lucrezi. Eşti specializat în creaţie grafică? Încearcă să faci puţină codare html/css. Eşti pe print design? Învaţă să codezi. etc.

Indiferent de preferinţele pe care le ai încearcă să avansezi la un „nou nivel”, cu noi provocări.

3. Recunoaşte-ţi greşelile

Este de înţeles că poţi lua decizii mai puţin favorabile, că poţi greşi, doar eşti om, nu? Singurul lucru care ne împiedică să facem îmbunătăţiri sau schimbări în comportamentul personal este mândria. Da, deseori este foarte greu să recunoşti că greşeşti. Confruntă realitatea! Recunoaşte-ţi greşelile! Dacă nu faci asta nu o să fie nimic schimbat, nimic mai bun. Dacă vezi unde greşeşti, atunci îţi faci loc pentru schimbări pozitive şi îmbunătăţiri.

Dar tebuie să conştientizezi că nu este de ajuns să-ţi spui unde greşeşti şi că dacă faci doar acest pas, nu se va schimba nimic. Trebuie şi să acţionezi asupra ” zonelor ” pe care le crezi ” alunecoase „.

4. Încearcă să citeşti o carte

Fă-ţi timp să te relaxezi! Cititnd o carte bună te va deconecta de la problemele cotidiene, de la lucrurile pe care le faci zilnic şi în acelaşi timp îţi va stimula imaginaţia

5. Fă-ţi curat pe Desktop !!!

Ţi se pare amuzant? Ce-ai zice să îţi faci curat pe Desktop, să porneşti cu un spaţiu de lucru curat şi să faci loc pentru ceea ce va urma?

Păstrarea fişierelor, scurtăturilor neutilizate pe desktopul calculatorului îţi va induce o stare de încărcare. Fă curat şi ai să vezi cât spaţiu gol o să ai… pentru puţin timp măcar.

6. Actualizează-ţi portofoliul

Pentru că urmează un an nou pentru tine şi afacerea ta, actualizează-ţi portofoliul. Fă un design nou, pune ultimile lucrări,poze etc. pe site. Actualizează conţinutul.

Şi eu mai am de lucrat aici! 🙂

7. Fugi de la calculator! Fă sport!

Stând în faţa monitorului  jumătate din zi, sau mai mult, poate provoca: lene, îngrăşare, probleme cu vederea etc. Du-te într-o excursie, fă alergări, plimbări cu bicicleta, fă mişcare. Asta este important. Trebuie să ne menţinem şi fizicul sănătos şi asta nu putem face decât prin mişcare.

8. Pune-ţi la încercare răbdarea!

Acest nou an va veni cu noi provocări. Obiectivul principal în supravieţuirea unei afaceri este satisfacerea nevoilor clienţilor. Fii mai răbdător cu clienţii tăi! Ascultă-le dorinţele şi dacă vei face ceea ce trebuie vei fi răsplătit.

9. Fă-ţi timp pentru inspiraţie!

Trebuie să fii întotdeauna cu ochii pe noi trenduri de design, pe noi surse de inspiraţie. Fă-ţi timp pentru aşa ceva! Webdesignul înseamnă şi inspiraţie, studiu, nu mai urmări un tipar anume.

 

Tu ce target-uri ai pentru noul an?

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus