5 reguli importante legate de un site

5 reguli importante

 

Când vine vorba de site-ul pe care-l deţii trebuie să dai atenţie oricărui detaliu pentru a asigura optimizarea lui şi pentru a atinge scopul pentru care l-ai realizat. Mai jos vă prezint 5 reguli pe care, personal, fie că e vorba de crearea unui site personal  sau pentru un client, le respect.

1) Nu folesesc ca primă pagină structuri de gen „splash” ( „împroşcare” )

Pagina de gen splash este prima pagină a unui site care, de obicei, este alcătuită dintr-o imagine, mai mult sau mai puţin artistică, cu un buton de genul „Bine aţi venit” sau ” Click aici pentru a intra! ” . În principiu nu au nici un rol. Trebuie să îţi atragi utilizatorul, care a ajuns pe site, să continue navigarea nu să apese butonul „x” din colţul dreapta-sus. Dăi valoare primei pagini a site-ului tău, nu folosi astfel de splash-uri.

2) Nu folosi reclama în exces

Chiar şi persoanele mai puţin familiarizate cu internetul şi-au format ” ochiul ” în aşa manieră încât să încerce să evite reclamele. Nu ţi s-a întâmplat niciodată să intri pe un site şi să îti apară 100 de ferestre de reclamă, 100 de texte care ” clipocesc ” ca licuricii şi să o închizi? Poate conţinutul era de bună calitate dar reclamele în exces strică reputaţia unui site profesional, implicit reputaţia deţinătorului. Lasă-ţi vizitatorul să aleagă unul dintre partenerii tăi, nu-i îndesa pe ecran unde să meargă. În plus dacă ai parteneri serioşi vei fi considerat şi tu serios.

3) Crează o navigare uşoara

Asta ar fi una din problemele primordiale. Trebuie să ai site-ul conceput în aşa manieră încât să fie uşor de navigat şi să oferi vizitatorului soluţia de a ajunge la ceea ce îşi doreşte la doar un click ” distanţă „. Nu folosi meniuri complicate în flash sau cu multe sub-meniuri. Dacă vizitatorul nu găseşte o cale de a naviga uşor, va ieşi de pe site.

4) Arată vizitatorului unde se află

Când un vizitator este cufundat adânc în site-ul tău vrei să îl ţii mereu la curent pentru a şti în ce secţiune a site-ului se află. Nu le da ” şansa ” de a fi confuzi fiindcă asta ar însemna să-i dai afară de pe site.

5) Fereşte-te de ambianţa audio

Dacă vizitatorii vor petrece un timp mai îndelungat pe site-ul tău asigură-te că nu îi vei enerva cu looping-uri audio enervante sau sunete ambientale deranjante.
Acestea ar fi unele din regulile pe care mă bazez în crearea site-urilor. Nu pot spune că sunt singurele reguli de bază dar trebuiesc respectate.