Topul celor 8 greșeli pe care le comiți în WordPress

wordpress

Greșeala nr. 1: Fără backup

Faptul că nu există o soluție de rezervă este cea mai importantă greșeală pe care non-dezvoltatorii o fac pe platforma WordPress. Backup-urile în esență sunt asigurarea pe care trebuie să o aveți pe site-ul dvs. Greșelile simple se transformă rapid în scenariile cele mai nefavorabile atunci când nu aveți o copie de rezervă – cum ar fi să uitați să vă plătiți factura de găzduire sau să aveți un server. Din experiența mea, majoritatea proprietarilor de site-uri web nu au timp sau resurse la dispoziție pentru a-și reconstrui întregul site de la zero, ceea ce face ca lipsa unui backup să fie catastrofală.

Dacă nu sunteți sigur cu privire la situația dvs. actuală de rezervă, verificați mai întâi furnizorul de găzduire. Unele gazde, cum ar fi Media Temple, pot efectua automat copii de rezervă nocturne.

Cu toate acestea, nu toate platformele de găzduire includ o funcție de rezervă, astfel încât pluginurile pot fi o altă opțiune bună. Backup Buddy și Updraft vă permit să vă creați propriile copii de rezervă și să automatizați procesele viitoare. Alte pluginuri de acolo vă permit să exportați copiile de rezervă în Google Drive sau Dropbox etc.

Greșeala nr. 2: Neacceptarea copiilor de rezervă înainte de a rula actualizările WordPress

Actualizările de software sunt o parte necesară a lumii online în care trăim și chiar și WordPress în sine trece prin actualizări de bază din când în când. Deși ar trebui să aveți întotdeauna software-ul rulat pe cea mai recentă versiune, nu fiecare nouă actualizare va “juca prietenos” cu site-ul dvs.

Înainte de a face clic vreodată pe „actualizare” pentru orice versiune de software, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă. Intenția este de a avea un punct de revenire în cazul în care unele funcționalități sau afișaje se modifică, sau chiar se întrerup, ca urmare a executării actualizării. Dacă actualizările interne ale WordPress cauzează probleme cu site-ul dvs. web, acesta este un moment bun pentru a angaja un dezvoltator care poate elimina erorile introduse cu noile funcții software.

Greșeala nr. 3: Fără mediu de etapizare pentru testare

De fiecare dată când site-ul dvs. web suferă modificări sau actualizări, o regulă bună este să îl testați într-un mediu neutru de etapizare. Rularea oricăror actualizări pe un site web real aduce riscul ca utilizatorii să se lovească de ceva defect, posibil chiar și înainte să știți că există o problemă.

Acest lucru este valabil mai ales pentru mai mulți non-dezvoltatori novici care se bazează în principal pe Google pentru a înțelege cum să citească și să scrie un cod. O abordare DIY de încercare și eroare te poate duce destul de departe. Dar chiar și copierea și lipirea simplă pot duce la pauze majore pe care nu le puteți rezolva singuri fără un dezvoltator. Cu un mediu de punere în scenă, veți vedea problemele înainte de a le transmite în direct. ( Ca și în cazul copiilor de rezervă, unele gazde au planuri cu medii de etapă incluse.)

Greșeala nr. 4: Nu se utilizează teme pentru copii

Majoritatea site-urilor web WordPress sunt construite folosind teme. Folosirea temelor pre-realizate este, fără îndoială, cea mai ușoară cale pentru non-dezvoltatori de a construi site-uri web, care arată că au fost făcute profesional. Dar de fiecare dată când modificați codul site-ului dvs. web, este vital să vă asigurați că schimbați tema potrivită.

Temele Părintești rulează adesea un procent mare din site-ul dvs. web. La fel ca software-ul, ocazional au nevoie de modificări și actualizări. Aceasta înseamnă că, atunci când tema este actualizată, orice modificare a codului personalizat se suprascrie și se pierde. Acesta este un mare succes dacă tema dvs. reprezintă 70% sau mai mult din site-ul dvs. web. Aici sunt utile temele pentru copii. Păstrarea modificărilor în cadrul unei teme copil vă va permite să actualizați tema părinte fără a suprascrie codul personalizat. 

Greșeala nr. 5: Folosirea „admin” ca nume de utilizator

Este logic de ce proprietarii de web ar rămâne cu o setare simplă și implicită a numelui de utilizator. Dar a avea „administrator” ca nume de utilizator este de fapt o invitație deschisă pentru hackeri. În lumea de astăzi, roboții automatizați comit majoritatea atacurilor cibernetice în WordPress în mod necugetat ghicind un nume de utilizator și o parolă de fiecare dată când detectează un formular de autentificare WordPress. Acesta este termenul cunoscut sub numele de brute-force hacking și trebuie să fie evitat.

Aveți absolut nevoie de încă un cont administrativ pentru site-ul dumneavoastră. Doar numiți-l literalmente altfel decât admin. Când contul dvs. de utilizator „admin“ nu mai rulează funcțiile pentru site-ul dvs., sunteți în siguranță să-l ștergeți definitiv.

Schimbarea căii de administrare WP oferă un strat suplimentar de protecție, deoarece roboții nu vor putea găsi pagina dvs. de conectare pentru atacuri cu brute-force. WordFence este un plugin suplimentar de securitate și a blocat peste 8 miliarde de atacuri în ultimele 30 de zile. Puteți utiliza, de asemenea, acest plugin pentru a schimba calea implicită / wp-admin la ceva unic.

Greșeala nr. 6: Un plugin pentru fiecare problemă

Marea varietate de instrumente și pluginuri disponibile pe WordPress îi ajută pe utilizatori să personalizeze fiecare experiență a site-ului și să-și optimizeze conținutul de pe pagină pentru motoarele de căutare. Dar acest lucru, înseamnă, de asemenea mii de combinații de diferite teme și pluginuri care există simultan și pot crea o mulțime de probleme unice de performanță.

Faceți un efort deliberat pentru a instala numai plugin-urile pe care într-adevăr le utilizați efectiv, și eliminați-le pe cele de care nu aveți nevoie. Dacă nu eliminați pluginurile neutilizate, vă expuneți la probleme de securitate suplimentare. Nu vă faceți griji dacă nu vă puteți organiza toate pluginurile pe cont propriu – dezvoltatorii experți WordPress vă pot ajuta și în acest sens.

Greșeala nr. 7: Neacordarea atenției asupra performanței site-ului web

Când vine vorba de performanță, fiecare element al site-ului web pe care îl vedeți are un anumit impact asupra vitezei sale generale, ceea ce este mai important decât oricând cu noii factori de clasificare introduși de Google, Core Web Vitals.

Imaginile mari și voluminoase sunt cele mai importante obstacole în calea performanței. Optimizarea imaginii, are beneficii masive în ceea ce privește greutatea paginii și timpul de încărcare, ceea ce poate crește și clasamentul în căutare. În opinia mea, umilă, dar expertă, WP Smush (Pro) este cel mai eficient mod de a reduce greutatea totală a paginii fără a compromite calitatea imaginii și merită abonamentul de 5 USD / lună. 

Atât timpii mari de blocare, cât și numărul mare de solicitări de pagini http vor avea un impact semnificativ și asupra performanței. WP Rocket vine cu caracteristici CSS și JavaScript de cache agresive, combinație de coduri și instrumente de minimizare. Este una dintre cele mai rapide modalități de a îmbunătăți scorurile de performanță.

Un audit de performanță al site-ului dvs., vă va arăta de ce probleme importante trebuie să fiți cu adevărat preocupați și în ce ordine. Google’s PageSpeed Insights și GTMetrix oferă ambele rapoarte detaliate, care pot fi acționate, astfel încât să puteți lansa eforturi specifice pentru a vă îmbunătăți performanța web.

Păstrați întotdeauna în vedere faptul că în cazul în care oricare dintre rezultatele dvs. de performanță dezvăluie probleme complicate pe care pluginurile DIY nu le pot rezolva, pur și simplu consultați un expert WordPress pentru ajutor. Dezvoltatorii vor sări la șansa să lucreze cu dvs., deoarece aveți rezultatele auditului în mână.

Greșeala nr. 8: Lipsa unui expert WordPress în echipa ta

Proprietarii de web sunt foarte mândri că își pot proiecta și rula singuri site-urile web. Dar veți avea întotdeauna nevoie de un specialist – sau cel puțin ocazional. Întreprinderile mici, care poate nu își permit un dezvoltator intern dedicat, pot folosi platforme precum Codeable pentru a găsi dezvoltatori WordPress certificați și experți pentru a vă ajuta cu orice problemă.

Nu este o idee proastă să ai pe cineva în jur care să te ajute să monitorizezi continuu starea de sănătate a site-ului tău. Una dintre cele mai frecvente zone ratate în rândul proprietarilor de site-uri DIY este aceea de întreținere de rutină a site-ului web. Există câștiguri uriașe pentru cei care rămân la curent cu menținerea site-urilor web bine întreținute și consecințe la fel de echilibrate pentru cei care aleg să le ignore. Există șanse să nu fiți capabili de a rula aceste tipuri de servicii complexe pe cont propriu. Aici intervine dezvoltatorul dvs.

Problemele de urgență sunt cel mai mare motiv pentru a avea un dezvoltator bine verificat în buzunarul din spate.

Deși este posibil să nu îi puteți apela în mijlocul nopții când întâlniți ceva urgent, există o liniște sufletească semnificativă avându-i la apelare rapidă la prima oră a dimineței. Pe forumurile independente, văd prea des proiecte postate cu „URGENT” în subiect, deoarece clientul nu a început să caute ajutor până când ceva nu a început să aibă un impact negativ asupra afacerii lor. Deși dorința fiecărui dezvoltator este de a ajuta, nu toți vor să fie prezentați unui client și site-ului lor cu acest tip de urgență deja în curs.

Concluzie

În calitate de dezvoltator independent de multă vreme, nimic nu mă impresionează mai mult decât atunci când clienții mei își asumă sarcina de a învăța și implementa cele mai bune practici pentru site-urile lor web. Orice cunoștințe anterioare pe care le aduceți la masă împreună cu dezvoltatorul dvs. ajută cu siguranță procesul să ruleze mai eficient. Împuterniciți-vă și vedeți cum se menține site-ul dvs. împotriva acestei liste de erori obișnuite.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.



    captcha

    Introdu textul de mai sus