Cel mai bogat om din lume are în proprietate 75 de mărci

Cel mai bogat om din lume are în proprietate 75 de mărci

Cel mai bogat om din lume are în proprietate 75 de mărci

Cel mai bogat om din lume nu se remarcă prin tehnologie, explorare spațială, comerț online, producție, telecomunicații, finanțe, mass-media, investiții sau o afacere energetică. Oh, nu! Acest om deține 75 de MĂRCI de produse de lux: modă, ceasuri și bijuterii, cosmetice și parfumuri, vinuri și băuturi spirtoase, ospitalitate și multe altele.

Bernard Arnault este președinte și CEO al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, cunoscut sub numele de LVMH, construind un adevărat imperiu global al luxului. Holdingul său este cel mai mare acționar al LVMH și deține majoritatea drepturilor de vot în compania listată la bursă.

Averea sa personală netă se ridică la 223,2 miliarde de dolari, făcându-l cel mai bogat om din lume în prezent, conform Forbes.

Francezul a mai ocupat pentru scurt timp poziția de cel mai bogat om al planetei în 2019, 2020 și 2021.

Printre mărcile deținute de LVMH se numără Louis Vuitton, Sephora, Tiffany, Christian Dior, Belmond, Kenzo, Moet Hennessy, Fendi, Givenchy, Tag Heuer, Bulgari, Guerlain, Marc Jacobs, Birkenstock și Stella McCartney.

Puterea mărcilor de renume persistă și în zilele noastre

În lumea afacerilor de astăzi – o lume caracterizată și dominată în primul rând de companii inovatoare în tehnologie și investiții – puterea de a deține un portofoliu de mărci de prestigiu rămâne cea mai valoroasă investiție.

LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton se prezintă ca fiind „lider mondial în lux”. Filozofia lor de branding are la bază două dintre cele mai mari realizări ale artei franceze din secolul al XVII-lea, Palatul Versailles și icoana modei din secolul al XVIII-lea, Marie Antoinette.

Bernard Arnault, declară :  „Mă văd ca un ambasador al moștenirii și culturii franceze. Ceea ce creăm noi este emblematic. Este legat de Versailles, de Maria Antonieta.” Astfel, cultura franceză străbate fiecare dintre mărcile LVMH ca o poveste minunată de lux, rafinament și eleganță.

LVMH ne amintește că mărcile sunt un sentiment.

LVMH ne amintește că oamenii au aspirat întotdeauna să dețină, să se bucure și să poarte bunuri de lux care să îi facă să se simtă speciali. Nu este vorba niciodată doar despre o listă generală de caracteristici și atribute. Și nu este niciodată o decizie rațională: cum altfel poți justifica cheltuielile de 5.000 de dolari pe o geantă Louis Vuitton sau 520 de dolari pe o sticlă de Moët Impérial.

Cu toate acestea, prea mulți proprietari de mărci încă se bazează pe brandingul bazat pe caracteristici și funcționalități – spun consumatorilor ce face produsul în loc să se conecteze cu ei la nivel emoțional. Cum îi face marca pe oameni să se simtă? Pentru că dacă tu nu știi,nici  ei nu știu și nici lor nu le va păsa.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus