Despre brandul puternic orientat spre SCOP!

Protest, rebel vector revolution art poster (Demo)

Ce este o strategie de brand puternic bazată pe un scop, de ce contează, modul în care mărcile puternice creează valoare și cum să implici angajații prin intermediul mărcii tale.
Construirea unui brand puternic este esențială pentru succesul afacerii.

Credem în puterea branding-ului și în capacitatea sa de a transforma oamenii și companiile. În timp ce multe companii se concentrează doar pe strategia de brand externă, o strategie de brand puternic începe din interiorul companiei tale, este determinată de un scop și implică oamenii care o fac să se întâmple: angajații tăi.

În acest articol, vom explora ce este o strategie de brand puternic bazată pe un scop, de ce este importantă, modul în care mărcile cunoscute creează valoare și modul în care compania ta poate implica eficient angajații prin intermediul brandului tău puternic.

Ce este o strategie de brand-power orientată spre scop?
O strategie de brand orientată spre scop este o modalitate de a construi un brand care este centrat pe scopul și valorile companiei tale. În loc să se concentreze pur și simplu pe produsele sau serviciile pe care le oferiți, mărcile de putere orientate spre scop caută să aibă un impact pozitiv asupra lumii și să-și alinieze practicile de afaceri cu valorile lor.

Ceea ce înseamnă asta este că marca ta nu este ceva pe care îl adaugi companiei tale, ci motivul pentru care compania ta există. Brandul tău este scopul și pasiunea care propulsează tot ceea ce este și face compania ta. Și întrebările care stau în jurul branding-ului de putere bazat pe scop sunt:

Unde duci aceasta firmă? (Viziune)
Ce fel de moștenire vrei să lași? (Reputație)
De ce ar trebui oamenilor să le placă să lucreze pentru tine? (Cultură)
De ce ar trebui oamenilor să le placă să facă afaceri cu tine? (Etică)
De ce ar trebui oamenilor să le placă să cumpere de la tine? (Promisiune)
De ce exiști? (Scop)

Important este ca șeful de marketing să știe răspunsurile la aceste întrebări. Este o conversație cu CEO-ul și echipa sa de conducere. Și odată articulat, brandul tău trebuie să apară mai întâi în interior, printre angajații și părțile interesate, și apoi în exterior, pe piață.

De ce contează o strategie de brand puternic bazată pe scop?
O strategie de brand puternic bazată pe un scop, contează astăzi mai mult decât oricând din trei motive cheie:

Brandurile puternice atrag și păstrează talentul.
Angajații de astăzi doresc să lucreze pentru companii care au un scop mai înalt, dincolo de doar a face bani. Raportul Edelman Trust Barometer din 2023 a constatat că 69% dintre angajați au o așteptare puternică că organizațiile au un impact asupra societății (când iau în considerare un loc de muncă).

Prin crearea unui brand orientat spre scop, compania ta va atrage angajați care îți împărtășesc valorile și sunt pasionați să facă o diferență în lume. Angajații vor să știe ce reprezintă compania ta și contribuția acesteia în lume și societate.

Implicarea angajaților la nivel global este de 24% , (SURSA: Gallup), trebuie să concluzionăm că : cultura companiei este ceva pe care majoritatea companiilor îl apreciază, discută, analizează.

Branding-ul puternic bazat pe scop răstoarnă asta. În loc să facă doar orele pentru a-și plăti chiria și facturile de electricitate, angajații sunt conduși de și personal angajați față de un brand mai mare și un scop al companiei care are un impact pozitiv asupra societății și vieții.

Brandurile puternice atrag și păstrează clienții.

Clienții de astăzi sunt conștienți din punct de vedere social și doresc să sprijine companiile care se aliniază cu valorile lor și au un impact pozitiv asupra lumii. O strategie de brand orientată spre scop va ajuta compania ta să atingă această tendință și să construiască o bază de clienți loiali. Mărcile puternice bazate pe scop ajută la construirea de relații pe termen lung cu clienții care împărtășesc aceleași valori.

Studiul „Strength of Purpose” a 75 de companii și mărci (comandat de Zeno Group din New York) a constatat că atunci când clienții cred că o marcă are un scop puternic, aceștia sunt:

De 4 ori mai multe șanse de a cumpăra de la companie
De 6 ori mai multe șanse să protejeze compania în cazul unui pas greșit sau al unei critici publice
De 4,5 ori mai multe șanse de a susține compania și de a o recomanda prietenilor și familiei
De 4,1 ori mai multe șanse de a avea încredere în companie
De asemenea, au descoperit că la nivel global, 94% dintre clienți au spus că este important ca acele companii cu care se angajează, trebuie să aibă un scop puternic, iar 83% au spus că afacerile ar trebui să obțină profit doar dacă au și un impact pozitiv.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus

    Related Posts