Agenție digitală vs Freelancer… cum aleg?!

principală (Demo)

Ai simțit vreodată că, în calitate de proprietar al unei afaceri sau manager, jonglezi cu 10 lucruri deodată în timp ce mai ai și alte câteva atribuții pe cap? Sunt atât de multe lucruri de care trebuie să ai grijă, încât uneori pare că ziua nu are destule ore.

Una dintre cele mai importante piese pentru construirea unei afaceri de succes este să te asiguri că ai o abordare de marketing incredibil de puternică. Pe cine alegi pentru a-ți construi strategia de marketing va face toată diferența. Poți alege să continui cu o agenție digitală sau poți decide să lucrezi cu un agent de marketing independent.

În acest articol, analizăm diferențele dintre colaborarea cu o agenție și colaborarea cu un freelancer și dezvăluim cele mai bune moduri de a face această alegere.

Să ne aprofundăm.

Momentul potrivit pentru a decide între agenție vs freelancer.

La începutul fazei de pornire, ar fi putut avea sens să te ocupi de marketingul digital. La urma urmei, cunoști vocea și tonul propriei mărci. Dar acum, afacerile sunt în plină expansiune și mai ai 101 de alte lucruri de făcut, trend-urile se schimbă frecvent, iar tu trebuie să le aplici constant. Nu este timpul să te extinzi și să ai servicii de marketing profesioniste?
Te întrebi dacă ar trebui să cauți un freelancer sau o agenție digitală. Ca o afacere mică sau mijlocie, aceasta este o dilemă comună care nu primește întotdeauna atenția pe care o merită.

De ce este atât de dificilă alegerea între un freelancer și o agenție digitală?

Opțiunile tale sunt nesfârșite (literalmente fără sfârșit). Doar scrii marketing digital independent sau agenție de marketing digital pe Google și formula de căutare revine cu 39.100.000 de rezultate (începând de astăzi). Sunt mult prea multe pentru a începe să filtrezi.

Freelancer vs. agenție digitală – începe cu elementele de bază

Să ne întoarcem un minut – dacă tocmai ai început să te gândești la asta, să clarificăm câteva elemente de bază.

Ce este un freelancer?

Un freelancer este un consultant de marketing independent care, cel mai probabil, va avea ceva experiență de lucru pentru o companie mare în trecut, dar își va oferi serviciile pe cont propriu. Ei sunt singurii responsabili pentru obținerea de clienți, livrarea proiectelor clienților și obținerea de afaceri independente repetate. Rolul unui freelancer ar putea include un asistent virtual, un scriitor, un consultant de marketing, un strateg sau un agent de marketing prin e-mail.

Freelancing-ul este în creștere. Un studiu recent arată că o bună parte din forța de muncă – lucrează acum ca liber profesioniști și este sursa lor principală sau suplimentară de venit. Până în 2027, se preconizează un procent mult mai mare ce va fi reprezentat de freelancerii independenți, parte integrală a economiei de tip gig.

Ce este o agenție digitală?

O agenție digitală este un grup de agenți de marketing compus de obicei fie din angajați cu normă întreagă, fie din contractori independenți care desfășoară activități de marketing pentru clienți. Proiectele ar putea include marketing pe rețelele sociale, marketing prin e-mail, scriere de conținut, design grafic, consultanță în marketing și afaceri, precum și multe altele.

Ce este modelul agenției?

Modelul agenției constă într-un proprietar de agenție care gestionează o echipă mai mare de profesioniști în marketing printr-un sistem ierarhic clasic în care marketerii de obicei nu vor putea să-și aleagă proiectul și vor avea un set de cerințe plasate asupra lor. Multitudinea de calificări, cunoștințe și experiența bazată pe un proiect de grup, oferă o viziune mai amplă a rezultatelor.

Ce este o agenție independentă?

O agenție independentă este o agenție care constă într-o echipă de liber profesioniști care lucrează împreună, de la distanță, pentru a servi clienții. Multe agenții de publicitate de top folosesc modelul agenției independente pentru a reduce costurile și pentru a recruta talente de top.
Nu există nici o îndoială că nu toate companiile vor avea exact aceleași nevoi și de aceea această decizie nu este una clară. În cazul tău probabil, afacerea este mică, dar în creștere, are nevoie de o persoană dedicată, care să aibă cunoștințele, timpul și, cel mai important, credința în afacerea ta.

Avantaje și dezavantaje ale freelancerului vs. agenției digitale

Există multe costuri și beneficii pentru ambele, dar trebuie luată o decizie. Iată câteva argumente pro și contra pentru freelanceri vs. o agenție digitală.

Aptitudini

Freelancer

‍Pro: Freelancerii sunt de obicei profesioniști echilibrați. Majoritatea freelancerilor nu își încep cariera pe cont propriu și au lucrat de obicei în câteva companii înainte de a decide să devină freelancer. Acest lucru le oferă o perspectivă mai largă când vine vorba de marketing și de modul în care privesc lumea afacerilor. Când îți alegi un freelancer, poți găsi pe cineva care excelează în a-ți oferi exact nevoile tale, fie că este vorba de crearea de site-uri web, SEO sau rețelele sociale. De asemenea, poți alege pe cineva cu nivelul de experiență potrivit pentru nișa ta specifică.

Contra: Va fi greu să găsești un freelancer cu o gamă largă de abilități concentrate, ceea ce înseamnă că poate va trebui să cauți mai mult de un freelancer. Să-i explici viziunea din nou și să lucrezi cu mai mult de un freelancer, îți poate consuma mult timp.

Agenție digitală

‍Pro: Cu o agenție digitală, vei obține un grup de agenți de marketing cu experiență, care probabil vor avea o gamă largă de abilități. Nu va trebui să-ți repeți viziunea și toți vor fi de acord atunci când vine vorba de ceea ce funcționează cel mai bine pentru afacerea ta.

Contra: Nu vei putea alege cu cine lucrezi. Agenția digitală alocă un agent de marketing pentru afacerea ta și de obicei va fi ales aleatoriu, în funcție de dimensiunea afacerii tale.

Servicii

Freelancer

Pro: Freelancerii lucrează pe cont propriu, iar reputația lor este primordială pentru afacerea lor. Probabil că vor oferi servicii excelente și vor asigura satisfacerea nevoilor afacerii tale. Este în interesul freelancerului să se străduiască pentru rezultate. La urma urmei, vor ca tu să îi recomanzi altor proprietari de afaceri. Ei tind să fie, de asemenea, buni comunicatori, deoarece sunt obișnuiți să explice jargonul de marketing afacerilor mici, care adesea nu au același trecut ca și companiile mai mari.

Contra: Deoarece freelancerii lucrează uneori de la distanță, uneori dispar fără urmă. De asemenea, nu vor insista asupra contractelor care uneori pot aduce probleme legale dacă nu termină lucrarea.

Agenție digitală

‍Pro: O agenție digitală va avea o anumită structură în ceea ce privește comunicarea și serviciile adecvate. De asemenea, vor avea întâlniri de rutină pentru a verifica progresul afacerii.

Contra: Agenției digitale îi va păsa în mod natural de reputația sa, iar dacă sunt profesioniști cu adevărat, dezvoltă un concept integral. Vin cu argumente explicative clare, pentru că este vorba și despre ceea ce se livrează sub renumele brandului lor.

Nivel de prioritate

Freelancer

‍Pro: Freelancerii au, în general, mai puține proiecte decât o agenție digitală mai mare și pot face din proiectele tale o prioritate. Uneori, dacă proiectul este suficient de mare, freelancerii vor lucra la un singur proiect odată. Este aproape ca și cum ai avea un profesionist de marketing intern.

Contra: Unui freelancer îi poate lua mai mult pentru a finaliza un proiect din cauza lipsei resurselor.

Agenție digitală

Pro: O agenție digitală va avea mai multe resurse disponibile pentru a a-ți finaliza rapid proiectul.

Contra: O agenție digitală va fi inundată de proiecte și va fi presată să obțină rezultate de la clienți mari cu bani mulți. Clienții mai mici nu vor fi la fel de valoroși pentru agenția digitală. Un proiect gestionat de o agenție poate să nu primească deadline la fel de rapid ca un client mare.

Flexibilitate

Freelancer

‍Pro: Principalul beneficiu al angajării unui freelancer este flexibilitatea și faptul că nu lucrează conform intervalului unui program de la 9 până la 5. Ei îmbrățișează, de asemenea, o zi de lucru nestructurată, motiv pentru care au devenit freelanceri, de la bun început! Acest lucru va fi util atunci când vă confruntați cu o potențială criză în primele ore sau în weekend. Un profesionist al rețelelor sociale, de exemplu, poate răspunde clienților tăi imediat sau oricând au nevoie.

Contra: S-ar putea ca intervalul lui orar să nu coincidă cu al tău, iar astfel rata de răspuns pe modificări și cerințe este în directă legătură cu timpul de finalizare al proiectului. Libertatea de a alege orele la care lucrează, poate sabota calitatea comunicării și astfel apare amânarea deadline-ului.

‍Agenție Digitală

Pro: Știi unde te situezi în timp, cu o agenție digitală și vei putea analiza afacerea în jurul acesteia. Ei pot avea aranjamente de plată mai flexibile pentru un proiect mai mic sau o sarcină unică.

Contra: Când vine vorba de o agenție digitală, agentul de marketing va fi disponibil doar în timpul orelor de lucru tradiționale și, chiar și atunci, s-ar putea să concurezi cu alte proiecte. Dacă ai o afacere care păstrează ore netradiționale, este posibil ca o agenție digitală să nu aibă flexibilitatea de care ai nevoie.

Comunicarea

Freelancer

‍Pro: Trebuie să îți stabilești așteptările dinainte și să vorbești despre intervalul de timp pentru întregul proiect, precum și despre obiectivele individuale de-a lungul drumului. Freelancerii pot fi mai flexibili aici și pot comunica cu tine într-un mod mai informal prin mesaje sau rețelele sociale.

Contra: Poate fi dificil să comunici cu un freelancer, mai ales pentru că fusul orar al acestuia poate fi adesea diferit de al tău.

Agenție digitală

Pro: Agențiile digitale au de obicei o modalitate stabilită de a comunica cu clienții. De obicei, ei atribuie un manager de proiect fiecărui client care stabilește apeluri săptămânale sau lunare. Ei pot avea chiar și oameni suplimentari cu care să comunici pentru proiecte mai mari.

Contra: Programarea apelurilor și rapoartelor suplimentare poate implica uneori costuri în plus. De asemenea, agențiile pot avea adesea o abordare fără intervenții în care, dacă nu soliciți o comunicare regulată, este posibil să nu obții niciodată informațiile de care ai nevoie.

Prețul

‍Freelancer

Pro: Un freelancer nu va cere un salariu intern cu normă întreagă și ar putea oferi un preț pe oră per proiect. Deoarece freelancerii lucrează pe timpul lor, ei tind să fie mult mai productivi decât un lucrător de birou. De asemenea, nu au perturbarea colegilor sau politicile de birou fără rost.

Contra: Programul de plată poate fi puțin mai restrâns decât atunci când lucrezi cu o agenție.

Agenție Digitală

Pro: Vei primi muncă de înaltă calitate, iar agenția digitală îți poate oferi un program de plată confortabil.

Contra: O agenție digitală are costuri generale mari. În general, lucrează din spații închiriate și angajează designeri grafici, creatori și alți specialiști, toți care vin cu un preț pe măsura calității livrate. De exemplu, te va costa mai mult să angajezi un scriitor freelancer printr-o agenție decât direct.

‍Câteva lucruri utile la care să te gândești înainte de a lua o decizie:

Experiența în nișa ta

Asigură-te că verifici dacă freelancerul sau agenția digitală are experiență în industria sau nișa ta. Verifică mărcile cu care au lucrat și cunoștințele lor despre industrie. Dacă nu au nici o idee despre industrie, sunt șanse să aibă dificultăți în a lucra la un plan de afaceri.

Performanța ridicată dovedită

Poate freelancerul sau agenția digitală să-ți arate date de performanță? Nu toată lumea poate oferi acest lucru, dar unele agenții pot acorda scoruri specifice agenților de marketing care urmăresc performanța campaniei lor anterioare.

Recomandări

Este important să citești recenzii reale de la clienți reali, care îți pot oferi informații despre lucrul cu agenția digitală sau cu agentul de marketing independent individual. Au fost întotdeauna politicoși? Au răspuns întotdeauna rapid la e-mailul tău? Au reacționat bine în timpul unei crize?

De ce e-ProDesign

e-ProDesign ajută afacerile să ia decizia corectă pentru nevoile lor unice din industrie și a făcut toate acestea în timp ce avea grijă de procesul de management și de asigurarea calității. Mayple înseamnă că nu trebuie să îți mai faci niciodată griji despre cum să alegi freelancerul potrivit.

e-ProDesign are un algoritm unic pentru a se potrivi nevoilor și caracteristicilor afacerii tale, oferind o experiență dovedită prin date. Oferim chiar și afacerilor mici un audit gratuit pentru o examinare atentă și pentru a personaliza un serviciu care stinge nevoia afacerii tale.

Nu suntem o piață obișnuită de freelanceri, care afișează o listă cu diferite niveluri de experiență. Te ghidăm pe calea corectă, pentru că ne dorim proiecte pe termen lung și nu scurt. Iar de multe ori contrazicem o idee care pare wow, dacă aceasta știm deja că nu este productivă pentru tine.

Gândește-te la noi ca la o agenție independentă – cu flexibilitatea și experiența de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta afacerea. De asemenea, oferim acces la platforma noastră internă, pentru a vedea când, cât și la ce se lucrează pe proiectul tău. Experiența acumulată în 14 ani ne-a oferit șansa să folosim bugete considerabile și să avem o analiză reală a rezultatelor pe servicii, nu doar să le presupunem.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.



    Related Posts