De ce vă refuz

refuz

De ce vă refuz ?

Am simțit nevoia să scriu acest articol pe baza întâmplărilor din ultima lună. Îmi cer scuze anticipat pentru cei care se vor simți jigniți.

Am fost nevoit să refuz potențiali clienți. Nu ar fi fost prima dată, dar acum vreau să vă explic și de ce refuz.

1. Nu lucrez cu clienți pe care nu-mi pot permite să-i pierd

Sună ciudat dar e simplu la bază. Nu vreau să te am ca și client ca apoi să-mi spui că jumătate din cheltuielile firmei tale sunt facturile emise de mine. Când mă implic într-un proiect, mă implic cu suflet și pe termen lung. Nu vreau ca după o lună să-mi fac planuri și apoi să-mi spui că nu poți susține financiar proiectul.

2. Consider că nu te pot ajuta

Fie că ai ajuns la un nivel prea înalt, fie că nu cred în afacerea ta – consider că nu te pot ajuta. Nu vreau să iau bani pe care, personal, consider că nu-i merit. Cine mă cunoaște știe că sinceritatea mea uneori e, după părerea unora, împotriva bugetului meu.

3. Nu consideri că aduc profit

Crezi că doar fac „una-alta” pe la site-ul tău și așa trebuie. Nu vreau să se înțeleagă greșit, dar eu iau în calcul că iau x,xx % din profitul clientului meu. Vreau să aduc x,xx % + ca profit în compania ta, ca să mă poți plăti și luna viitoare.

4. Ai o idee superbă dar nu știi ce buget ai

Știu. Ideea afacerii care ți-a venit acum e nemaipomenită. Este afacerea perfectă. Foarte bine! Dar în momentul în care nu știi ce buget să aloci marketingului online, îmi pui un mare semn de întrebare.

5. Poate nu am timp

Sunt momente în care pur și simplu nu am timp. Sunt tată al unui copil de 8 luni și îmi dau seama că s-au schimbat multe priorități. Cel mai important: timpul nu ți-l dă nimeni înapoi!

Dacă ți-am spus că am lucruri mai importante de făcut, nu te supăra! Nu înseamnă neapărat că am proiecte care le consider mai bune ca al tău. Poate însemna că prefer ca o oră, azi, să o petrec jucându-mă cu băiatul meu. Oră care nu are un preț și nu mi-o aduce nimeni înapoi!

 

E ok să mă contactezi. Nu mă supăr. Dar mă supără faptul că unii oameni, după ce-i refuzi, încep să vorbească fără rost.

Nu sunt (încă) milionar în euro! Cum pe tine te ajută creșterea profitului, și pe mine mă încântă. Dar uneori pot refuza. Îmi permit asta!

Acest articol nu reprezintă o aroganță. Reprezintă o mică explicație față de unii care cataloghează greșit un refuz. A se trata ca atare.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus

    Related Posts