Culoarea anului 2023 Viva Magenta

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”161483″]

Cum și de ce Pantone a ales „Viva Magenta” drept culoarea anului 2023

Este oficial: 2023 este anul magenta. Asta spune Pantone Color Institute, firma de consultanță cu autoritate care a botezat „it color” în fiecare an de mai bine de două decenii.

Cea mai recentă alegere a sa este nimeni alta decât Viva Magenta 18-750, pe care o descrie drept „o nuanță înrădăcinată în natură, descendentă din familia roșULUI și care exprimă un nou semnal de forță”.

Culoarea anului 2023 de la Pantone, Viva Magenta 18-1750, vibrează cu vigoare. Este o nuanță înrădăcinată în natura descendentă din familia roșului și expresivă a unui nou semnal de forță. Viva Magenta este curajoasă și neînfricată , o culoare pulsatorie a cărei exuberanță promovează o sărbătoare veselă și optimistă, scriind o nouă narațiune. Este un nou roșu animat care se bucură de puritate, încurajând experimentarea și exprimarea de sine fără reținere, o nuanță electrizantă și fără limite care se manifestă ca o declarație remarcabilă. PANTONE 18-1750 Viva Magenta întâmpină pe oricine și pe toți cu aceeași vervă pentru viață și spirit rebel. Este o culoare îndrăzneață, plină de spirit și cuprinzătoare pentru toate.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91493″ img_size=”full” media=”77806″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”211104″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”153499″]

Unii sceptici ar sublinia că magenta nu există din punct de vedere tehnic, deoarece nu există nicio lungime de undă a luminii care să corespundă acelei culori. Dar Pantone – care a scris literalmente cartea despre potrivirea culorilor în anii 1960 – îl definește ca „un ton roșu purpuriu nuanțat care prezintă un echilibru între cald și rece”.

Magenta este un hibrid în multe sensuri, spune autoritatea culorilor, deoarece se încadrează între fizic și virtual, organic și inovativ.

„Este asertiv, dar nu agresiv, un roșu carmin care nu domină cu îndrăzneală, ci adoptă o abordare „pumn într-o mănușă de catifea””, se spune. „Exudată dinamism, PANTONE 18-1750 Viva Magenta este un ton de roșu transformator capabil să conducă designul pentru a crea un viitor mai pozitiv.”

În acest an, experții au observat o „apreciere și conștientizare sporită a naturii”: oamenii aduc mai multe plante și flori în casele lor, găsind o nouă plăcere în recreere în aer liber și călătorii după pauza indusă de pandemie și caută să hrănească, „ingrediente dătătoare de viață”. „ca urmare a crizei de sănătate publică.

Există și o componentă psihologică, emoțională. Pantone spune că magenta echilibrează îndrăzneala și distracția, încrederea și umanitatea. Se aseamănă asta cu modul în care spațiile digitale au accelerat globalizarea, permițând oamenilor să se conecteze cu ceilalți și să-și aprofundeze empatia.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91494″ img_size=”full” media=”77807″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”153634″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”198005″]

Pantone are o viziune înaltă asupra a ceea ce culoarea poate face nu numai pentru oamenii care decid ce să poarte sau să cumpere, ci și pentru societate în ansamblu.

„Este un limbaj vizual pe care îl înțelegem cu toții, unul al cărui mesaj traversează genuri, generații și zone geografice”, spune Pressman. „Aflarea mai mult despre semnificațiile unice pe care anumite culori le dau vocea ne ajută să fim o societate mai expresivă, strâns conectată, una care oferă oamenilor o înțelegere mai holistică a colegilor lor și a comunităților deopotrivă.”

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91495″ img_size=”full” media=”77808″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”183952″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”368793″]Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text]    [/vc_column][/vc_row]

    Related Posts