TOP 10 REALITĂȚI CU CARE SE CONFRUNTĂ BRANDURILE ASTĂZI!

reprezentativă 14.07 (Demo)

TOP 10 REALITĂȚI CU CARE SE CONFRUNTĂ BRANDURILE ASTĂZI!

„Fie ca tu să trăiești vremuri interesante” este un vechi blestem chinezesc. Și așa este și pentru mărcile de astăzi – în această eră post-COVID, bazată pe date, rețele sociale – cu schimbarea extremă ca singura constantă.

Într-o eră nouă, nu există indicatoare care să indice calea de urmat. Nu există un manual de instrucțiuni. Există o lipsă de precedent, deoarece lecțiile și experiențele de ieri contează puțin într-o lume nouă, foarte diferită.

Iată lista noastră de Top 10 a noilor realități cu care se confruntă brandurile astăzi:

Locul și ROLUL brandurilor în societate – acum se așteaptă ca afacerile să aducă o contribuție semnificativă, nu doar un dolar.

Imperativul DURABILITATE – se așteaptă de la companii să facă afaceri într-un mod care să lase o amprentă pozitivă și de durată.

Natura MUNCII și economia talentelor – lucrul de acasă și oamenii care cer împliniri din munca lor, nu doar un cec de plată la sfârșitul lunii.

Moartea ÎNCREDERII  – încrederea oamenilor în afaceri, lideri de afaceri și alte instituții [mass-media, politicieni, biserică] este în scădere dramatică.

Lucrurile pe care companiile le fac, pentru că dialogul este ieftin – cu cerințele tot mai mari ale consumatorilor și ale acționarilor pentru autenticitate și onestitate.

Necesitatea de a INOVA și de a ține pasul – pentru că, dacă nu te îmbunătățești mai repede decât concurența ta, pierzi.

Modul în care mărcile comunică și construiesc LOIALITATEA clienților – netradițional, neliniar și se bazează foarte mult pe recomandarea verbală.

Modul în care oamenii fac cumpărături și cumpără – online, mai puțin loiali, mai volubil, cu așteptări mai mari la servicii.

Excesul de DATE – informații care odată erau rare sunt acum suprasolicitate, deoarece companiile se luptă să le gestioneze, să le interpreteze și să le folosească în avantajul lor pentru a adapta mărcile și mesajele mărcii.

Împuternicirea DIGITALĂ a consumatorilor – „consumatorul” mesajelor mărcii tale, devine acum „producătorul” mesajului mărcii tale.


Multe mărci nu țin pasul
Companiile și mărcile trebuie să navigheze cu succes în aceste și multe alte astfel de ape neexplorate și se pare că majoritatea nu țin pasul. Accenture a raportat (în 2018) că 87% dintre companii cred că vor fi perturbate în următorii 5 ani și totuși doar 7% la sută au un plan.

Și asta se întâmplă dacă nu ai un plan. Blockbuster a fost cel mai mare furnizor de servicii de închiriere de filme și jocuri video din lume, cu 84.000 de angajați și peste 9.100 de magazine. „Niciodată să nu fii fără un film” a fost sloganul lor. Și în timp ce Netflix s-a pregătit pentru tendința de streaming în vizionarea video acasă, Blockbuster urmărea fluxuri suplimentare de venituri prin vânzarea de bomboane și floricele de porumb în magazinele sale. Ca afacere și marcă, Blockbuster nu a reușit total să se transforme – chiar a și refuzat oportunitatea de a cumpăra Netflix pentru 50 de milioane de dolari în 2000.

În 2006, Blockbuster a fost clasat pe locul 366 în Fortune 500. În 2010 a depus faliment și și-a închis ultimele magazine în 2013. De fapt, 429 dintre companiile originale Fortune 500 (1955) nu mai sunt în afaceri astăzi – ce fapt incredibil .

Adaptați-vă sau muriți!

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus

    Related Posts