Meta publică un nou ghid cu privire la factorii cheie care influențează deciziile consumatorilor

(Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”279416″]

Care sunt elementele cheie care conduc astăzi acțiunile consumatorilor?

Potrivit unui nou raport de la Meta, creat în parteneriat cu Publicis Data Intelligence și care încorporează informații de la peste 1.000 de consumatori, cei mai influenți factori sunt: video, comerțul social și recomandările.

Noua carte albă de 14 pagini, pe care o puteți descărca  aici, analizează în mod specific tendințele pieței din Asia de Sud-Est, deși descoperirile sunt probabil universale, Meta lucrând pentru a identifica elementele cheie care determină acțiunea consumatorilor în peisajul modern.

Și după cum am menționat, videoclipul iese pe primul loc ca cel mai mare factor de acțiune.

Conform meta:

„Videoclipul are cea mai mare rată de implicare dintre toate tipurile de conținut. În timp ce televizorul este considerat cel mai influent punct de contact video, Facebook este unul dintre cele mai eficiente canale video datorită digitalizării accelerate și consumului crescut de videoclipuri pe mobil.”

Videoclipul rămâne un factor cheie al angajamentului și al interacțiunii, în timp ce televizorul este cel mai influent instrument publicitar, chiar și astăzi, pe multe piețe.

Deși, după cum notează Meta, eficiența este cheia în sensul de cumpărare media:

„În timp ce studiile au arătat că televizorul este unul dintre cele mai influente puncte de contact în determinarea deciziei de cumpărare, agenții de marketing ar trebui să fie atenți și la costurile asociate cu acesta. Separat, cercetările Kantar au arătat că, în ciuda faptului că televizorul continuă să fie cel mai investit canal video, atunci când ne uităm la acoperirea pe investiție față de alte platforme digitale precum Facebook și YouTube, costul său este de două ori mai mare.”

Cu alte cuvinte, o direcționare mai bună și utilizarea sporită a canalelor digitale înseamnă că reclamele video online pot fi mai eficiente, din punct de vedere cost-beneficiu, chiar dacă TV rămâne principalul canal publicitar, pentru cei care își permit.

Asta ar avea legătură și cu publicul tău. Mulți oameni nici măcar nu se mai uită la canale TV obișnuite, așa că singura modalitate de a le ajunge este prin intermediul platformelor și conținutului digital. În acest sens, este important să vă efectuați propria cercetare de piață, dar, în general, concluziile de aici sună adevărate cu majoritatea celorlalte studii – reclamele TV sunt încă foarte influente, dar campaniile video online pot fi la fel, dacă nu mai eficiente atunci când echilibrează costurile. și plasare.

Comerțul social este al doilea factor cheie evidențiat în raport, agenții de publicitate fiind capabili să atingă obiective de canal mai scăzut prin intermediul piețelor online.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91498″ img_size=”full” media=”78096″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”465356″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”201201″]

În cele din urmă, Meta evidențiază recomandările ca un mijloc cheie de a influența deciziile de cumpărare ale consumatorilor, influențatorii online jucând un rol tot mai mare în acest proces.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91499″ img_size=”full” media=”78097″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”202311″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”390104″]

„Nielsen raportează că 92% dintre consumatori cred că recomandările de la prieteni și familie mai mult decât publicitate, iar 74% dintre consumatori identifică cuvântul în gură ca un factor cheie de influență în deciziile lor de cumpărare. Tactici, cum ar fi marketingul de influență pe punctele de contact digitale, este una dintre cele mai populare modalități de a genera cuvântul în gură, în care agenții de marketing ar folosi factorii de influență pentru a crea „buzz” – ei sunt cei care răspândesc vestea despre un anumit produs/serviciu.”

Din nou, aceste date se bazează pe piața din Asia de Sud-Est, deci vor exista unele variații, dar, în general, aceste tendințe par să reflecte schimbări mai ample de comportament, în ceea ce privește factorii care influențează deciziile de cumpărare – și, prin urmare, elementele pe care ar trebui să le luați în considerare în orice plan de marketing.

Ghidul vă împarte, în esență, atenția în trei domenii cheie, care sunt cele mai probabile să ghideze comportamentele de cumpărături ale consumatorilor. Aprofundarea elementelor de informare potrivite, aliniate cu aceste schimbări, vă va ajuta probabil să vă maximizați eforturile de marketing în avans.

[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”585306″]Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text]    [/vc_column][/vc_row]

    Related Posts