Un nou raport arată că utilizatorii tineri apelează din ce în ce mai mult la TikTok pentru conținut de știri

(Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”151574″]

Pe fondul preocupărilor continue cu privire la procesele sale de culegere a datelor și la posibila legătură cu guvernul chinez, influența TikTok continuă să crească, platforma fiind acum o sursă cheie de divertisment pentru mulți dintre miliardele de utilizatori activi.

Și nu este doar divertisment, TikTok este tot mai folosit pentru căutare, Google raportând la începutul acestui an că, după estimările sale, aproximativ 40% dintre tineri apelează acum la TikTok sau Instagram pentru a căuta, să zicem, recomandări de restaurante, spre deosebire de la Căutare Google sau Maps.

Și acum, TikTok devine, de asemenea, o sursă de știri și informații, pe măsură ce mai multe organizații de știri caută să se apropie de platformă și să stabilească legătura cu următoarea generație de consumatori.

Acesta este punctul central al celui mai recent raport al Institutului Reuters, care analizează modul în care oamenii folosesc TikTok pentru conținut de știri și care surse joacă un rol în formarea opiniilor lor în aplicație.

Puteți descărca raportul complet de 38 de pagini aici și merită citit, dar există două elemente specifice care merită evidențiate pentru a ajuta la înțelegerea și contextualizarea mai bună a schimbării TikTok.

În primul rând, există acest grafic, care analizează procentul de persoane care folosesc TikTok pentru conținut de știri din fiecare categorie de vârstă.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91506″ img_size=”full” media=”78106″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”727776″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”634738″]

După cum puteți vedea, utilizatorii mai tineri apelează din ce în ce mai mult la TikTok pentru a fi la curent cu cele mai recente actualizări de știri. Ceea ce este o schimbare semnificativă și nu doar pentru editorii de știri care doresc să intre în legătură cu publicul lor, ci și în ceea ce privește impactul mai larg și modul în care publicul tânăr rămâne în contact cu cele mai recente evenimente.

Ceea ce duce apoi la acest al doilea grafic:

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91509″ img_size=”full” media=”78107″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”389810″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”174479″]

După cum puteți vedea, nu sursele de știri principale sunt sursele principale de conținut de știri pe TikTok, „personalitățile sale de internet” urmate de „oameni obișnuiți”, cu jurnaliştii tradiționali și publicațiile mult mai în urmă.

Aceasta este o tendință semnificativă, care ar putea reflecta o neîncredere mai amplă în mass-media de masă și în informațiile prezentate în știri așa cum le cunoaștem.

Acum, publicul mai tânăr se bazează mai mult pe influențele lor preferați pentru a acționa ca un fel de filtru, pentru a ajuta la evidențierea știrilor de cea mai mare relevanță – ceea ce ar putea fi bun, deoarece facilitează un nou unghi asupra poveștilor mari în fiecare zi. Dar ar putea fi rău, deoarece știrile pe care le prezintă și le discută se bazează apoi pe părtinirea personală a fiecărui influencer, ceea ce este, fără îndoială, un proces mai puțin transparent decât instituțiile de știri mainstream.

Dar asta depinde și de perspectiva ta. Jurnaliștii, în cea mai mare parte, lucrează pentru a susține standardele de integritate în raportarea lor, pentru a limita influența părtinirii personale și pentru a prezenta informațiile cheie în actualizările lor. Dar, din ce în ce mai mult, multe instituții de știri s-au înclinat către opinii și opinii mai controversate. Pentru că asta funcționează cel mai bine cu algoritmii de social media – vei genera mult mai mult angajament și, prin urmare, vei ajunge, cu un titlu care spune ceva de genul „Președintele urăște fermierii”, spre deosebire de un raport mai echilibrat despre cea mai recentă politică agricolă. .

Multe puncte de vânzare au folosit în esență acest lucru și par să folosească interpretarea partizană ca element cheie în acoperirea lor, din nou, pentru a maximiza răspunsul cititorilor, pentru a-i determina pe oameni să comenteze și să distribuie și să solicite mai multe clicuri.

Ceea ce cu siguranță funcționează, dar această abordare este cea care probabil a îndepărtat mulți consumatori mai tineri de acoperirea mainstream, în timp ce utilizarea în creștere a TikTok în general înseamnă că, într-un fel sau altul, vor primi oricum cel puțin unele știri acolo.

Ceea ce ar putea fi o îngrijorare. Din nou, pe fondul întrebărilor în curs despre influența guvernului chinez asupra aplicației, se pare că ar trebui să se ia în considerare faptul că tot mai mulți tineri se sprijină pe aplicație pentru a rămâne informați cu privire la cele mai recente subiecte de știri.

Raportul analizează, de asemenea, modul în care editorii de știri folosesc TikTok și ce abordări specifice generează cel mai mare succes.

Concluzia lor:

„Nu există o singură rețetă pentru succes. Mulți editori folosesc o strategie bazată pe angajarea de tineri creatori care sunt nativi ai platformei și a limbajului său popular. Această abordare s-a conectat puternic cu publicul și a adus aprecieri de critică, dar poate face mai dificilă reversiunea conținutului pentru alte platforme sociale. Alții s-au concentrat pe prezentarea activelor întregii redacție, inclusiv corespondenți și prezentatori mai experimentați, oferind o amploare și flexibilitate mai mari, dar adesea fără aceeași atingere personală.”

Așadar, folosirea influențelor nativi ai platformei și a celor mai pricepuți cu tendințele specifice TikTok poate ajuta la creșterea angajamentului și a performanței. Dar nu există un manual TikTok definitiv, ca atare, care să conducă la un succes garantat și susținut.

Ceea ce, în anumite privințe, se datorează faptului că nu așa este construit TikTok. Spre deosebire de alte aplicații de social media, TikTok nu este conceput pentru a vă face să urmăriți oamenii și companiile care vă plac, pentru a vă organiza în esență propria experiență.

Pe TikTok, scopul este să îți arate cel mai distractiv conținut, de la oricine, în concordanță cu interesele tale personale, pe care le exprimi prin simpla utilizare a aplicației. Prin extinderea grupului de conținut potențial pentru toată lumea, acest lucru oferă algoritmilor TikTok mult mai multe modalități de a vă ține lipit de feedul dvs. – dar reversul este că, de asemenea, le este mult mai greu pentru creatori și mărci să își stabilească un număr de urmăritori și să-și păstreze publicul. revin, așa cum pot în alte aplicații.

Acest lucru pune mai mult accent pe fiecare postare în sine și pe cât de distractiv este cea mai recentă actualizare. Ceea ce este mai bun pentru ecosistemul TikTok în general, dar înseamnă și că există mai multe provocări în menținerea acoperirii și rezonanței în aplicație.

Acest lucru este valabil pentru organizațiile de știri, dar este valabil și pentru mărci, deoarece nu poți să-i convingi pe oameni să-ți urmărească marca în aplicație și să spere că vor vedea apoi tot ce postezi.

Pe TikTok, este o competiție nouă, în fiecare zi, iar dacă nu te distrezi și nu te implici cu fiecare actualizare, vei pierde, cel puțin în acea zi.

[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”136317″]Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text]    captcha

    Introdu textul de mai sus

    [/vc_column][/vc_row]

    Related Posts