Previziuni pentru social media marketing în 2023

(Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”682008″]

Ne apropiem de sfârșitul unui alt an și ce 12 luni haotice au fost pentru rețelele sociale majore. Meta și-a continuat declinul treptat, TikTok continuă să crească, iar Twitter se află chiar acum în mijlocul unei schimbări haotice de management, care practic ar putea vedea orice se întâmplă la aplicație.

Cu tot ce se întâmplă, este dificil de prezis ce ar putea urma, dar vom încerca, cu previziunile noastre pentru 2023 pentru fiecare dintre principalele aplicații sociale.

Desigur, nimeni nu știe sigur ce urmează, dar suntem destul de în ton cu ultimele schimburi, mai mult decât majoritatea. Și, deși nu veți obține aici previziuni nebunești, de citire a creierului, cu privire la un viitor îndepărtat, ceea ce veți obține sunt câteva schimbări potențiale solide, realiste și viabile care vor apărea în cursul anului următor.

Deci, haideți să intrăm în asta, începând cu rețeaua socială Facebook, anterior preferată a tuturor.

Facebook

A fost un an greu pentru prima aplicație socială a lui Zuckerberg, cu marele albastru căzând în disgrația utilizatorilor tineri, pierzând dolari publicitari din cauza actualizării ATT de la Apple și suferind de o criză de identitate în umbra schimbării TikTok.

Întrucât abordarea scurtă a lui TikTok, bazată pe algoritmi, a schimbat comportamentele de consum în general, Facebook a fost cel mai mare învins – dar Zuck și Co. spun că au un plan pentru a readuce lucrurile pe drumul cel bun. Poate.

Iată ce vedem în continuare:

Mai multe postări recomandate de AI

Da, veți vedea din ce în ce mai mult conținut din Pagini și oameni pe care nu îi urmăriți infiltrăndu-vă în feedul Facebook.

Zuckerberg a spus acest lucru direct, notând într-un interviu recent cu The Verge că:

„Ceea ce se va întâmpla în principiu este că, în următorii ani sau doi, vom începe să arătăm mai mult conținut recomandat în Feed. Și vom ști că facem o treabă bună, deoarece conținutul de la început va înlocui un alt conținut și, fie înlocuirea acelui conținut va duce la feedback negativ din partea oamenilor și va determina oamenii să se conecteze între ei. mai puțin în toate valorile asupra cărora ne concentrăm, sau de fapt va conduce la oamenii să se conecteze mai mult și să fie mai mulțumiți de produs.”

Această tendință provine din TikTok, care se concentrează pe a vă arăta cel mai bun conținut de la toți utilizatorii, spre deosebire de a vă împinge să vă construiți propriul grafic social. Acest lucru permite TikTok să maximizeze implicarea utilizatorilor, deoarece mixul dvs. de feeduri nu se limitează la actualizări de la anumite profiluri pe care le alegeți, în timp ce oferă, de asemenea, un potențial de expunere mai mare pentru creatori, care pot apoi să își vadă postările de mult mai mulți oameni. în afara propriului public.

Zuckerberg consideră că Facebook are de fapt un avantaj în acest sens, deoarece pe Facebook, utilizatorii nu sunt restricționați doar la conținut video de scurtă durată, vi se pot oferi și imagini, postări text, link-uri, actualizări de știri, actualizări de grup, formă lungă. video și multe altele.

Părerea lui Zuck este că acest lucru va oferi Facebook-ului un avans, dacă își poate primi recomandările de conținut corect. Rămâne de văzut dacă este adevărat sau nu și, după cum notează Zuck, valorile de utilizare vor spune povestea în orice caz. Dar cel puțin la începutul anului 2023, feedul tău Facebook va fi din ce în ce mai umplut cu postări de la Pagini și oameni despre care nu ai auzit niciodată.

În cele din urmă, opinia lui Zuckerberg este că 40% din conținutul din feedul dvs. principal de Facebook va proveni din Pagini pe care nu le urmăriți.

Pentru mărci, asta ar putea însemna și o oportunitate extinsă, deoarece algoritmii Facebook vor căuta să arate postările tale cele mai performante și mai multor persoane, chiar și celor din afara publicului tău actual.

În același timp, Facebook s-a îndepărtat și de la promovarea link-urilor externe (pentru că își doresc ca mai mulți oameni să petreacă mai mult timp în FB) – dar poate, dacă te poți înclina către conținut care generează mai mult angajament pe Facebook, apreciază meme-urile și întrebările publicului, care ar putea apoi crește gradul de cunoaștere a mărcii și ar putea determina mai mulți oameni să vă urmărească și celelalte postări.

Ar putea fi o oportunitate, dar, din nou, nu este clar că utilizatorii Facebook vor primi această abordare – pentru că încă nu au făcut-o.

Familia și prietenii Redux

Impactul asupra acestui lucru ar putea fi faptul că Facebook caută să găsească o altă modalitate de a evidenția mai bine postările de la familie și prieteni, ceea ce a fost întotdeauna painea și untul aplicației.

Principalul factor de diferențiere al Facebook și de ce oferă încă o utilitate semnificativă este graficul social și faptul că trebuie să accesați Facebook pentru a verifica cele mai recente actualizări de la prieteni, familie și grupuri. Alte aplicații nu pot concura în acest sens, dar în ultimii ani, acest lucru a devenit mai puțin valoros, deoarece oamenii postează mai puțin, iar alte aplicații oferă mai mult divertisment.

Care este într-adevăr schimbarea cheie. TikTok, de fapt, nu se numește o aplicație de socializare, spune că este o „platformă de divertisment” și este acea schimbare de la elementul social care a împins Facebook din favoarea – pentru că oamenii pur și simplu nu folosesc aceste aplicații pentru a interacționa cu prietenii și familia lor în același mod ca odinioară.

Acum, potrivit Meta, cea mai mare parte a interacțiunii are loc de fapt în DM-uri, oamenii găsind conținut distractiv în feed, apoi împărtășindu-l cu conexiunile lor apropiate în chat-urile private. Acest lucru evită judecățile și discuțiile aproximativ la fel, dar înseamnă, de asemenea, că oamenii nu sunt la fel de implicați în Facebook cum erau cândva.

Dar totuși trebuie să accesați Facebook pentru a verifica cele mai recente actualizări de la cei mai apropiati și dragi dvs., pentru că tot aici sunt postate veștile mari și nicio altă aplicație nu poate să se potrivească cu Facebook pe acest element.

Ca atare, bănuiesc, la un moment dat, Meta poate căuta să evidențieze mai bine actualizările cheie de la familie și prieteni în aplicație, înainte de a vă ghida în recomandările sale de conținut AI.

Facebook are deja fluxuri de știri alternative, după introducerea filelor sale „Acasă” și „Feeds” în iulie (feedurile fiind locul unde puteți găsi postări de la prieteni), dar nu știu că oamenii folosesc acest element.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91483″ img_size=”full” media=”76939″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”190215″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”661451″]

La un moment dat, cred că Facebook va căuta să prezinte cele mai recente postări de la prieteni și familie în avans, în feedul principal, cu un indicator la sfârșitul acelui flux care semnalează că ați văzut toate actualizările cheie.

Integrarea avatarului

Meta își dorește cu adevărat să atragă oamenii încântați de metavers și o modalitate de a face acest lucru este să-și integreze avatarurile digitale în mai multe locuri din aplicație.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91484″ img_size=”full” media=”76945″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”169088″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”105570″]

Prin promovarea utilizării avatarurilor ca formă de identitate digitală, Meta poate încuraja mai mulți oameni să se implice prin personajele lor digitale, care va fi o parte cheie a angajării metaversului.

Există, de asemenea, oportunități extinse în articolele sponsorizate pentru avataruri, costume tematice, noi modalități de conectare și implicare în spațiul digital.

Așteptați-vă ca Meta să înceapă să împingă avatarele ca o modalitate cheie de conectare și interacțiune, de la chat-uri video la postări, la actualizări de stare și pe metaversul însuși.

Faceți clic pentru a trimite reclame

După cum sa menționat, cu tot mai multă implicare în DM-urile, Meta va căuta să evidențieze mai multe instrumente care să ajute mărcile să se orienteze către această schimbare.

Meta a evidențiat recent creșterea reclamelor Click to Message, atât pentru Messenger, cât și pentru WhatsApp, pentru a stimula acest comportament, iar marketerii ar trebui să se aștepte să vadă și mai multe opțiuni de anunțuri care se aliniază cu această schimbare obișnuită.

Oamenii chiar doresc să interacționeze cu mărcile în mesajele lor telefonice? Vom afla și ar putea fi o modalitate excelentă de a construi o conexiune mai directă, prin intermediul platformelor de mesagerie pe care oamenii le folosesc deja.

Așteptați-vă să vedeți mai multe opțiuni de anunțuri Facebook care promovează conexiunea DM și noi instrumente pentru mărci care vor facilita mai bine răspunsul.

Postări din VR

O altă modalitate prin care Meta își va promova schimbarea metaversului va fi prin postări de la VR, inclusiv prin opțiunea deja anunțată la Reels din VR.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91490″ img_size=”full” media=”76951″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”119510″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”623057″]

Aceste postări evidențiază, în esență, gama de experiențe disponibile în mediul său VR și, deși s-a confruntat, de asemenea, cu critici grele pentru cât de rău arată experiența sa actuală Horizon Worlds, există câteva aplicații și efecte VR destul de uimitoare, care ar putea ajuta la creșterea hype-ului. în jurul etapei următoare.

Așteptați-vă ca Meta să ofere noi opțiuni de partajare din VR, inclusiv chat-uri video și opțiuni de postare directă, care vor funcționa pentru a arăta ceea ce fac oamenii și ce s-ar putea să vă lipsească în spațiul VR.

Experiențe de realitate augmentată

Cu mulți oameni deja pe metavers, Meta va căuta, de asemenea, să sporească gradul de conștientizare a celeilalte etape ale dezvoltării sale, în ochelari și postări AR, care va oferi o serie de funcționalități noi și experiențe în aplicație.

Ochelarii AR de la Meta sunt încă în dezvoltare, dar având acum un lanț de aprovizionare cu produse mai bine stabilit pentru ochelarii Ray Ban Stories, se pare că nu suntem departe de următoarea etapă, cu ochelarii activați AR probabil să fie lansați pentru consumatori. cândva în a doua jumătate a anului viitor.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91489″ img_size=”full” media=”77030″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”311942″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”151767″]

Merită remarcat aici că Meta a proiectat o dată de lansare în 2024 pentru ochelarii săi cu AR. Dar, având în vedere feedback-ul pozitiv asupra modelelor sale inițiale de testare și provocările pentru spațiul său VR care nu se vor mai ușura în curând, Meta ar putea încerca să-și împingă ochelarii AR, cel puțin într-o previzualizare timpurie, pentru a-și recăpăta impulsul pentru impulsul său de nouă generație.

Dacă Meta poate intra devreme și deține acest spațiu, acesta ar putea fi un mare impuls pentru planurile sale mai largi de metaverse, în timp ce, de asemenea, vă puteți aștepta ca Meta să înceapă să promoveze mai multe instrumente AR și pe Facebook și Instagram, deoarece se pare că va obține mai mulți creatori. și mărcile implicate în crearea de obiecte 3D, un pas cheie pentru metavers.

Instagram

Instagram a fost, de asemenea, într-o stare de confuzie, deoarece pare să țină pasul cu cele mai recente tendințe și obiceiuri de consum.

Copiind TikTok la fiecare pas, Instagram este disperat să respingă concurența și asta, aparent, a funcționat până acum, aplicația raportând recent că acum este de până la 2 miliarde de utilizatori activi lunar.

Dar va continua asta să funcționeze – copierea fiecărei funcționalități de tendințe din fiecare aplicație în tendințe va asigura că Instagram își menține poziția de aplicație socială esențială sau utilizatorii s-au săturat deja de replicare și de aglomerația platformei cândva simplă, axată pe fotografie?

Iată ce urmează probabil în continuare la aplicație:

Mai mult conținut recomandat de AI – și mai multe role

La fel ca Facebook, Instagram se sprijină și pe recomandările de conținut AI pentru a maximiza implicarea utilizatorilor – deși aceasta nu a fost o completare total binevenită.

În iulie, în urma plângerilor diverșilor utilizatori de profil înalt, Instagram a anunțat că va reduce cantitatea de postări recomandate de AI în feedurile utilizatorilor „până când va putea face bine” și se asigură că utilizatorii au ca rezultat o experiență bună. a acestui proces.

Este o schimbare majoră pentru Instagram, deoarece feedul tău principal este acum o mizerie de postări vechi și noi, împreună cu actualizări aleatorii din paginile pe care nu le urmărești.

Practic, chiar acum, nu pare să funcționeze, dar Instagram este dornic să arate oamenilor mai mult dintre cele mai bune conținuturi din aplicație, cu un accent special pe evidențierea creatorilor, pe care îi consideră, de asemenea, un factor esențial pentru a merge mai departe.

Dacă Instagram se poate mulțumi mai bine cu creatorii, atunci mai mulți dintre ei vor posta mai des – în timp ce perspectiva pe termen mai lung este că, implicând creatorii în aplicațiile sale acum, Meta poate folosi asta ca o pârghie pentru a interesa mai mulți dintre acești utilizatori. creând și în metavers.

Ca atare, Instagram dorește cu adevărat să funcționeze recomandările sale AI, în timp ce Reels este, de asemenea, formatul de conținut cu cea mai rapidă creștere, așa că vă puteți aștepta să vedeți mai multe actualizări aleatorii și mai multe Reels, în mai multe locuri în aplicație.

La fel ca Facebook, nu este încă clar că acest lucru va funcționa pentru IG. Dar ei o vor împinge oricum.

Așteptați-vă, de asemenea, ca Instagram să reia testul de feed pe ecran complet, poate cu utilizatori selectați care interacționează mai des cu Reels/Stories.

Integrări la nivelul următor

După cum am menționat, Instagram, cu etosul său mai creativ și conexiunea cu talentul, este, de asemenea, o punte cheie între starea actuală și metavers – motiv pentru care IG este atât de dornic să stabilească sisteme mai puternice pentru creatori. 

Având în vedere acest lucru, așteptați-vă ca Instagram să adauge noi forme de creare de conținut în 2023, inclusiv postări AR și 3D, integrarea în continuare a artei NFT și alte forme de conținut noi care pot fi prezentate în aplicație.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91488″ img_size=”full” media=”77031″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”368287″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”980215″]

Oferind mai multe modalități pentru creatori de a crea și de a prezenta aceste tipuri de artă de nivel următor, care îi poate ajuta pe Meta să-i ghideze spre creație în metavers – deoarece Meta știe că, dacă dorește ca utilizatorii să devină mai interesați de tărâmul VR, trebuie să creați experiențe captivante, atrăgătoare.

Inginerii săi interni nu vor fi la fel de buni la asta ca talentul creativ extern, iar Instagram este cel mai bun punct de întâlnire pentru a cuceri artiștii digitali.

Așteptați-vă să vedeți noi instrumente de creare, cum ar fi GIF-uri generate din Live Photos pe IG și, de asemenea, integrarea instrumentelor de creație 3D din platforma sa Spark AR direct în Instagram însuși.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91487″ img_size=”full” media=”77032″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”950333″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”799367″]

Imaginați-vă că puteți face activări AR direct din instrumentele creative din aplicație.

Este o integrare mare, dar dacă Meta vrea să introducă următoarea cohortă de talente artistice, acestea sunt tipurile de pași pe care va trebui să-i facă pentru a încuraja participarea și dezvoltarea.

AR și mai multe reclame interactive

Ceea ce duce apoi la noi oportunități pentru mărci, în reclame AR și formate de anunțuri interactive, care vor implica utilizatorii în moduri noi.

Alte platforme experimentează deja acest lucru și, din nou, Meta încearcă să ghideze utilizatorii în următoarea etapă, aceste tipuri de reclame de nivel următor vor fi o piatră cheie, facilitând totodată crearea mai multor modele 3D pentru spațiul metavers.

Așteptați-vă să vedeți noi formate de anunțuri AR care vin de la IG, împreună cu instrumente de scanare îmbunătățite și procese de asimilare pentru a ajuta mai multe mărci să se orienteze către această schimbare de nivel următor.

Cumpărături live

Deși încă nu a decolat, Instagram încă experimentează cumpărăturile în flux live, care au fost uriașe pe alte piețe.

La un moment dat, mă aștept ca Instagram să facă un impuls mai mare în acest sens, potențial printr-o nouă filă în aplicație, care va deschide un flux pe ecran complet, mereu activ de conținut de cumpărături live.

Dacă aceasta devine o atracție mai mare, aceasta ar putea fi un câștig mare pentru aplicație, sporind în același timp și capabilitățile sale de comerț in-stream.

Așteptați-vă să vedeți un anunț mai mare despre cumpărăturile live pe IG la începutul anului 2023.

LinkedIn

Professional Social Network™ a continuat să posteze „niveluri record” de implicare pe tot parcursul anului, care acum se pare că include tot mai multe postări și actualizări non-profesionale. Ceea ce este bun pentru LinkedIn, cred, dar pare să existe o linie în care poate fi prea mult, care se îndepărtează de scopul său principal.

Oricum, LinkedIn dorește să continue să construiască, iar în 2023, vă puteți aștepta să vedeți că platforma oferă mai multe date și mai multe legături cu cursurile LinkedIn Learning, pentru a-și îmbunătăți oferta.

Mai multe informații despre date pentru a ajuta persoanele în căutarea unui loc de muncă

LinkedIn deține cea mai mare bază de date de informații profesionale și de carieră creată vreodată și integrează încet mai multe moduri de a le folosi pentru a ajuta oamenii să-și maximizeze oportunitățile.

Așteptați-vă ca acest lucru să continue în 2023, cu mai multe informații despre ce ar trebui să facă oamenii pentru a-și obține jobul visat, precum și mai multe link-uri către LinkedIn Learning pentru a obține abilitățile exacte de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți șansele de a obține roluri promovate.

Pe baza informațiilor sale, LinkedIn ți-ar putea mapa aproape întreaga carieră, de la școală până la progresul în carieră, evaluând ceea ce au făcut alți oameni cu abilități și interese similare. Poate că nu vrea să facă asta și să-i încadreze pe oameni în tipuri, dar există modalități prin care LinkedIn își poate folosi cunoștințele pentru a oferi mai multe îndrumări pentru oameni și pentru a-i ajuta să-i conducă în roluri în care vor fi fericiți.

Ceea ce funcționează și invers, în evidențierea celor mai buni candidați la recrutori. Așteptați-vă ca LinkedIn să încorporeze mai multe informații despre date în listele de locuri de muncă, deoarece urmărește să îmbine mai multe informații predictive și de asistență în instrumentele sale.

Instrumente îmbunătățite de conectare video

La fel ca toate platformele, LinkedIn a văzut mai mulți oameni consumând mai mult conținut video în aplicație și, pe baza acestui lucru, vă puteți aștepta, în mod logic, ca LinkedIn să adauge mai multe instrumente video, extinzându-și caracteristicile de introducere video și chat video existente.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91486″ img_size=”full” media=”77033″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”710614″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”259763″]

Așteptați-vă că LinkedIn va avea instrumente video mai avansate, bazându-se pe funcțiile sale de eveniment, inclusiv opțiuni de întâlnire video asemănătoare Zoom, fluxuri live actuale și procese de conectare mai avansate pentru a lega solicitanții de locuri de muncă cu potențialii angajatori.

Dacă LinkedIn poate adăuga mai multe instrumente pentru a facilita întâlnirile virtuale în flux, acest lucru ar putea ajuta la transformarea acestuia într-un instrument de afaceri mai critic și, având în vedere atât de mulți profesioniști care se implică deja în aplicație, este logic ca LinkedIn să încerce să faciliteze mai multe forme de implicare și conținut actual prin instrumentele sale video.

O mulțime de implicare video care ar putea fi de interes se întâmplă deja în aplicație și vă puteți aștepta ca LinkedIn să facă acest lucru un accent mai mare – și poate chiar să adauge o filă video dedicată în aplicație.

O concentrare mai mare pe audio

Pe o linie similară, LinkedIn pare locul perfect pentru a găzdui evenimente audio profesionale și pentru a le face un obiectiv mai mare pentru implicarea profesională.

LinkedIn și-a dezvoltat camerele audio în ultimul an și mă aștept să caute să intensifice această opțiune pentru a oferi conținut profesional și de nișă mai continuu, accesibil în cadrul aplicației.

Așteptați-vă să vedeți săli audio în grupuri, întâlniri audio dintre conexiunile dvs. evidențiate mai bine în aplicație și mai multe secțiuni care evidențiază evenimente audio.

Actualizare prezentare feed

A trecut ceva timp de când LinkedIn și-a actualizat aspectul și senzația aplicației sale și, în timp ce videoclipurile devin un accent mai mare, așteptați-vă să vedeți LinkedIn adăugând noi elemente pentru a evidenția mai bine conținutul video din aplicație.

Ce se întâmplă dacă LinkedIn ar adăuga o filă video pe ecran complet, în detrimentul fluxului principal? Acest lucru s-ar alinia mai bine cu tendințele de consum în evoluție, în timp ce, de asemenea, ar permite LinkedIn să prezinte mai bine creatorii, ceea ce este un alt obiectiv cheie pentru aplicație.

Bănuiesc că „LinkedIn TV” ar putea deveni un lucru, în timp ce ar putea, de asemenea, să evidențieze podcasturile și alte elemente în propriile spații dedicate din cadrul aplicației.

TikTok

Aplicația în tendințe a momentului este, fără îndoială, cea mai controversată, nu atât pentru conținutul pe care îl amplifică (deși acest lucru este discutabil), ci din cauza legăturii sale cu guvernul chinez, care, perceput sau nu, continuă să păstreze controlul politic sus pe aplicație.

În 2023, acest lucru ar putea ajunge din nou la un cap, ceea ce va forța TikTok să-și separe mai clar datele de PCC, ceea ce ar putea duce la diverse probleme pentru aplicație.

Ar putea fi interzis în SUA și în alte regiuni? Aceasta pare încă o posibilitate foarte reală, mai ales că China continuă să se lupte cu alte guverne.

Comerț și magazine live

Comerțul live-stream este principalul câștig în versiunea chineză a aplicației și, ca atare, are sens ca TikTok să-i dea un impuls masiv și în alte regiuni.

Până acum, utilizatorii occidentali nu s-au bucurat tocmai de cumpărăturile în flux live, cel puțin nu în modul în care au făcut-o unele regiuni asiatice, dar TikTok este hotărât să o facă să funcționeze, ca mijloc atât de a maximiza veniturile, cât și de a oferi o altă oportunitate de monetizare pentru creatori.

Pentru că în acest moment, creatorii nu pot câștiga atât de mulți bani pe TikTok ca pe YouTube, deoarece nu puteți introduce anunțuri mid-roll în clipuri scurte. TikTok încearcă diverse soluții în acest sens, dar comerțul live-stream este locul unde a avut cel mai mult succes anterior, motiv pentru care continuă să încerce să găsească noi modalități de a-i face pe oameni interesați de același lucru.

Așteptați-vă ca acest lucru să devină un element mult mai mare și mult mai promovat în aplicație în 2023, deoarece pare să transforme cumpărăturile în flux live.

Va funcționa asta? Bănuiesc că TikTok ne va oferi un răspuns definitiv până la această oră anul viitor.

Celălalt element care a fost o parte importantă a Douyin sunt magazinele in-stream și, de asemenea, își vor face drum spre TikTok, sub diferite forme, în anul următor.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”91485″ img_size=”full” media=”77034″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”166756″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”426724″]

Plăți pentru noi creatori

După cum s-a menționat, plățile creatorilor au devenit o problemă pentru aplicație, Fondul său pentru creatori pur și simplu nu oferă un impuls pentru marii creatori să continue să posteze clipuri TikTok.

Problema cu Fondul pentru creatori este că, pe măsură ce TikTok devine mai mare, sumele plăților devin mai mici, astfel încât TikTok beneficiază de conținutul creatorilor, acei creatori sunt plătiți mai puțin.

TikTok încearcă noi modele pentru a-și primi vedetele de top, în special, plătite. Dar, odată ce YouTube lansează o nouă abordare a monetizării videoclipurilor scurte, va trebui să încerce alte metode pentru a menține banii să curgă – sau riscă să-și piardă talentul și conținutul, complet.

Mă aștept că TikTok va testa un proces de plată similar cu programul video de scurtă durată al YouTube, care plătește videoclipurilor cu cele mai bune performanțe un procent din totalul aportului de anunțuri, pe baza vizionărilor. Acesta nu este un sistem perfect, dar ar oferi mai mult stimulent pentru a menține vedetele de top postate în aplicație.

Separarea de PCC

După cum sa menționat mai sus, într-adevăr, totul pentru TikTok se bazează pe capacitatea sa de a dovedi că nu este conectat la PCC și că funcționează într-o separare totală de guvernul chinez.

Vă puteți aștepta ca presiunea să rămână puternică pe TikTok în 2023, ceea ce probabil îl va forța să ia și mai multe măsuri pentru a demonstra că datele utilizatorilor nu sunt accesate de reprezentanții guvernului chinez și/sau utilizate în scopuri alternative.

TikTok a încheiat deja un acord cu Oracle din SUA pentru a stoca informațiile utilizatorilor din SUA. Pare un pas bun – și se pare că TikTok speră că va fi suficient – dar bănuiesc că va trebui să meargă și mai departe în 2023 pentru a demonstra că China nu poate accesa informațiile despre utilizatori din SUA sau alte regiuni.

Și din nou, asta ar putea deveni o problemă mult mai mare pentru aplicație foarte repede dacă relațiile externe deja tensionate se înrăutățesc. O ușoară schimbare ar putea vedea într-adevăr TikTok confruntându-se din nou cu interdicții.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]    captcha

    Introdu textul de mai sus

    [/vc_column][/vc_row]

    Related Posts