Cum îți poți îmbunătăți abilitățile în web design
Toţi web designerii renumiţi lucrează continuu la îmbunătăţirea abilităţilor. Nu a existat niciodată un designer de succes, sau cineva de altă profesie, care s-a oprit şi a spus: ” Gata! Sunt suficient de bun. ” . Din fericire există o mulţime de moduri de a învăţa şi de a-ţi îmbunătăţi abilităţile.
În acest articol o să încerc să prezint câteva metode de excelare în domeniul web designului. Aceste metode cuprind: de la învăţarea de noi tehnici şi abilităţi până la schimbarea punctelor de concentrare atunci când vine vorba de web design.
1. Studierea modelelor – interfaţă utilizator
Unul dintre site-urile care le vizitez înainte de a începe un proiect este UI-patterns.com . De aici mă inspir când vine vorba de designul interfeţei utilizatorului. Aici găseşti o galerie impresionantă, corect structurată, de unde te poţi inspira. Dacă ai tendinţa să le oferi clienţilor tăi aceiaşi formă, acelaşi design, UI patterns îţi poate oferi o nouă viziune şi te poate scoate din „pana de ideii”.
2. Dă atenţie detaliilor!
Nu fi leneş! Dă atenţie detaliilor aparent neînsemnate. O lucrare, indiferent pe ce nişă sau în ce domeniu este, trebuie cercetată şi lucrată atent în detaliu. De multe ori suntem obişnuiţi să privim o lucrare per ansamblu, dar detaliile pot conta deseori mult mai mult.
3. Învăţaţi tehnici SEO
Printre serviciile pe care le ofer, se enumeră şi optimizarea pentru motoarele de căutare ( SEO ). În decursul anilor am observat că un client este mulţumit atunci când acelaşi designer care i-a făcut site-ul îi poate oferi şi servicii SEO. Îţi mulţumeşti clientul, vei fi şi tu mulţumit de el.
4. Învaţă noile tendinţe
Curentele şi tendinţele web design-ului nu sunt nişte reguli pe care să te axezi când vine vorba de crearea unui site. Totuşi, aceste tendinţe, te pot ajuta şi te pot inspira pentru a crea ceva în pas cu noile tehnologii. Nu trebuie să ne apucăm să ” tocim ” ci trebuie să înţelegem.
5. Învaţă să comunici mai bine
Pentru a fi un web-designer bun nu trebuie doar să faci site-uri frumoase, este necesar să fii un negociator bun. Vei lua contact cu viitorul client care nu te cunoaşte. Trebuie să-i araţi că ştii ceea ce faci, în primul rând verbal. Clientul vine cu o cerinţă/problemă la tine care se poate rezolva mult mai repede dacă ai abilitatea de a comunica bine.
O mai bună comunicare înseamnă un proiect finalizat mai bun.
6. Studiu şi tutoriale
Nu suntem atotştiutori şi SIGUR avem ce învăţa în fiecare zi. Dacă tu consideri că ştii tot în privinţa web design-ului atunci te invit să ieşi de pe acest articol făcând click pe butonul „X” din partea dreaptă sus a ecranului.
Când ai timp liber uită-te peste tutoriale, încearcă să reproduci acţiunile definite. Vei vedea că asimilezi ţi înveţi lucruri noi care pe viitor SIGUR te vor ajuta.
De asemenea, studiul diferitelor manuale şi articole în domeniul web designului te pot ajuta şi te poat face să devii mai bun.
7. Învaţă din propriile greşeli
Suntem oameni şi greşim, totuşi, important este să învăţăm din aceste greşeli. Este modul, în general, cel mai dureros de a învăţa dar şi foarte eficient.
Puneţi întrebări privind proiectele şi contactele trecute. Care au fost consecinţele negative ale proiectelor trecute? Cum ai remedia acum acele probleme? etc.
Într-o nişă care pun atât de mult accent pe îndemânare, se vor face continuu greşeli. Cea mai mare greşeală este că nu vei învîţa din greşelile deja făcute.
8. Fă-ţi un caiet de schiţe.
Utilizarea unui caiet de schiţe te poate ajuta şi îţi poate stimula imaginaţia. Fă-ţi un caiet pe care să-ţi schiţezi schema proiectului, designul, diferite elemente şi pe care să-ţi scrii diverse ideii. Este o investiţie modică şi un proces care nu ar trebui să lipsească din paşii creerii unui web site.
9. Ieşi afară! Relaxează-te!
Web design = lucru pe calculator
Asta nu înseamnă că nu trebuie să socializezi, să ieşi afară, să te plimbi, să meditezi şi să ai contact cu lumea reală. Sunt cazuri triste de persoane care nu ies din casp cu zilele. NU trebuie să ajungeţi aşa. Relaxarea minţii înseamnă pregătirea ei pentru un nou start mai bun.
10. Colaborează
Fă-ţi o listă de colaboratori care te pot ajuta în situaţii de criză.
În acelaşi timp poţi discuta şi comunica pe marginea diferitelor proiecte, asimilând astfel noi informaţii şi ideii
11. Participă la conferinţe şi evenimente
Punctul acesta, personal, încă nu l-am bifat dar sper ca în viitorul apropiat să particip la un astfel de eveniment.
Conferinţele de astfel de gen te pot învăţa lucruri deosebit de interesante şi poţi socializa cu alţi designeri.
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.