E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google

Cea mai importantă schimbare în Republica Cehă este introducerea literei E la începutul acronimului popular E-A-T.

Google a făcut modificări semnificative la Ghidul său de evaluare a calității (QRG) pentru căutare.

În timp ce Google actualizează acest document de mai multe ori pe an, cea mai recentă versiune, actualizată, a venit cu modificări notabile ale structurii documentului. Cu multe secțiuni și tabele noi adăugate și un total de 11 pagini noi de conținut.

Deși există zeci de detalii importante despre ceea ce s-a schimbat, probabil cea mai importantă schimbare a fost introducerea literei E la începutul acronimului popular E-A-T.

Google introduce acum conceptul de E-E-A-T, care înseamnă:

  • Experienţă.
  • Expertiză.
  • Autoritate.
  • De încredere.

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google. Adăugarea de „experiență” indică faptul că această calitatea a conținutului poate fi evaluată și prin prisma înțelegerii în ce măsură creatorul de conținut are experiență de primă mână în subiect.

Cu această reîncadrare a lui E-E-A-T, Google afirmă, de asemenea, că „încrederea” este în centrul acestui concept și este „cel mai important membru al familiei E-E-A-T”.

Google oferă, de asemenea, multe exemple clare de concepte importante, cum ar fi:

Evaluarea reputației site-urilor web și a contributorilor de conținut.

Măsura în care E-E-A-T contează și cum ar trebui evaluată.

Ce înseamnă ca acest conținut să fie dăunător.

Limbaj mai incluziv și granularitate

Google pare să își evolueze limbajul pentru a fi mai incluziv și a ține pasul cu vremurile. A adăugat multe mențiuni noi despre platformele de social media, influenceri și despre modul în care conținutul poate lua diferite forme, cum ar fi videoclipuri, UGC și postări pe rețelele sociale.

În această versiune, Google adoptă, de asemenea, o abordare granulară pentru a răspunde la multe întrebări frecvente despre cum funcționează E-E-A-T și cât de mult contează pentru diferite subiecte. Google explică ce conținut ar trebui considerat dăunător și dacă experiența de zi cu zi este suficientă pentru a produce conținut de încredere pentru subiectul în cauză.

Există mult mai multe modificări decât cele prezentate mai jos.

Toți SEO ar trebui să aloce timp pentru a citi noile linii directoare ale Google, deoarece acestea servesc ca o reprezentare a unde dorește Google să ajungă algoritmii săi.

Cele mai semnificative modificări ale QRG

Mai jos sunt câteva dintre cele mai semnificative modificări ale Regulilor privind calitatea căutării din decembrie 2022, defalcate pe secțiuni.

Înțelegerea site-ului web – Secțiunea 2.5

Google și-a actualizat regulile privind identificarea cine operează un site web. În noul QRG, Google a adăugat următoarele noi ghiduri:

„Începeți prin a afla cine este responsabil pentru site și cine a creat conținutul de pe pagină… Apoi, căutați informații despre site și/sau creatorii de conținut pe site-ul propriu-zis.” (pagina 15)

Această adăugare implică faptul că este important să știm cine deține și operează de fapt site-ul web, chiar dacă acea relație nu este direct clară pe site.

De asemenea, Google a început să se refere la reputația „creatorilor de site-uri web și/sau de conținut” în loc de doar site-ul web, indicând faptul că reputația persoanelor care contribuie cu conținut pe site ar trebui să ia în considerare, de asemenea, atunci când se evaluează site-ul respectiv.

Găsirea cine este responsabil pentru site-ul web și cine a creat conținutul de pe pagină – secțiunea 2.5.2

Când identifică cine este responsabil pentru un site web, Google afirmă că ar trebui să fie clar cine deține site-ul.

În versiunea anterioară a QRG, Google le-a cerut evaluatorilor să caute care „individ, companie, afacere, fundație etc.” este responsabil pentru site.

În această versiune, Google a înlocuit „fundație” cu „organizație” și „agenție guvernamentală”.

Google a mai adăugat:

„…pentru pagini de pe site-uri web, cum ar fi forumuri și platforme de social media, oamenii pot posta conținut folosind un alias sau un nume de utilizator pentru a evita partajarea online a informațiilor de identificare personală. În aceste cazuri, alias-ul sau numele de utilizator este o modalitate acceptabilă de a identifica creatorul de conținut.”

Google adaugă, de asemenea, un tabel nou-nouț pentru a ajuta la identificarea utilizatorilor care au creat conținutul pe pagina web.

Acest tabel îi ajută pe evaluatori să identifice cine este responsabil pentru conținutul de pe diferite tipuri de site-uri, având în vedere că unele site-uri își controlează în întregime propriul conținut, în timp ce altele sunt compuse în principal din conținut generat de utilizatori sau contribuții ale autorilor.

Google pare să se concentreze pe deosebirea proprietarului site-ului web de colaboratorii de conținut de pe site-ul respectiv.

Evaluarea generală a calității paginii – Secțiunea 3.0

Google a schimbat în mod semnificativ ordinea unora dintre sfaturile sale legate de evaluarea calității paginii și analiza informațiilor despre reputație.

QRG-ul actualizat oferă un nou proces în 3 pași pentru evaluarea calității paginii:

Evaluarea adevăratului scop al paginii și cât de dăunătoare/înșelătoare este aceasta

Evaluarea potențialului paginii de a provoca prejudicii sau de a nu fi de încredere sau spam

(Dacă evaluatorul stabilește că paginile sunt dăunătoare, nedemne de încredere sau spam, ar trebui să le evalueze calitatea cea mai scăzută)

Dacă pagina nu este dăunătoare, evaluarea calității se bazează pe cât de bine își atinge scopul paginii

Google a adăugat, de asemenea, un nou tabel de luat în considerare atunci când se evaluează calitatea paginii:

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google

Al treilea aspect îi cere evaluatorului să ia în considerare „măsura în care subiectul paginii este YMYL”. Aceasta se referă la spectrul de subiecte YMYL la care se face referire în versiunea anterioară (pe baza capacității lor de a provoca rău utilizatorului).

Google a introdus o nouă considerație pentru înțelegerea tipului de site web. Unele dintre aceste considerente includ dacă site-ul web:

  • Este un site de hobby sau corporație.
  • Implică tranzacții financiare sau necesită plăți
  • Este susținută de voluntari sau de profesioniști.
  • Diferite tipuri de site-uri web au așteptări diferite de calitate a paginii

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google. Google a mai indicat că, deși anunțurile sunt necesare pentru ca multe site-uri să monetizeze, „modurile în care anunțurile contribuie la experiența utilizatorului” sunt o considerație pentru calitatea paginii.

După cum s-a menționat în secțiunile anterioare, reputația site-ului web și a creatorilor de conținut contribuie la calitatea paginii.

Și, în sfârșit, avem cea mai semnificativă dezvăluire a Ghidurilor actualizate pentru evaluarea calității: E-E-A-T: experiență, expertiză și autoritate și încredere.

Calitatea conținutului principal – 3.2

Google a făcut câteva modificări importante în ceea ce privește modul în care evaluatorii ar trebui să evalueze calitatea conținutului principal al unei pagini.

În versiunea anterioară (pagina 24), Google a declarat:

„Pentru toate tipurile de pagini web, crearea MC de înaltă calitate necesită o cantitate semnificativă de cel puțin una dintre următoarele: timp, efort, expertiză și talent/abilitate.”

În noua versiune (pagina 22), Google a eliminat cuvântul „timp” și a adăugat cuvântul „originalitate”.

„Pentru majoritatea paginilor, calitatea MC poate fi determinată de cantitatea de efort, originalitate și talent sau abilitate care a fost implicată în crearea conținutului.”

Având în vedere concentrarea Google pe conținutul original în acest an, această adăugare nu este surprinzătoare.

Google a adăugat, de asemenea, un nou tabel la această secțiune, subliniind modul de evaluare a calității paginii:

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor GoogleAccentul sporit al Google pe efort, cu o explicație clară a modului în care arată (și nu arată) efortul este o actualizare majoră a acestei versiuni a QRG.

Google pare să le ceară evaluatorilor să se concentreze pe cât de multă muncă reală a fost realizată în construirea conținutului. Spre deosebire de tacticile care folosesc automatizarea fără supraveghere sau curățare manuală.

De asemenea, Google se concentrează din ce în ce mai mult pe originalitatea conținutului și pe prezența unor perspective care nu se găsesc în altă parte.

Ca și în cazul versiunilor anterioare ale QRG, Google afirmă, de asemenea, că acuratețea și alinierea cu consensul experților sunt importante pentru subiectele YMYL.

Reputația site-ului web și a creatorilor de conținut – Secțiunea 3.3

Google și-a îmbunătățit recomandările pentru înțelegerea reputației atât a unui site web, cât și a creatorilor de conținut.

Un plus important este că cercetarea reputației depinde de subiectul conținutului paginii. Google le cere evaluatorilor să se gândească la reputația creatorilor de conținut „în contextul despre ce este vorba în pagină”.

Google a adăugat, de asemenea, un nou detaliu important despre site-urile web sau creatorii de conținut care creează conținut pe multe site-uri web diferite.

În aceste cazuri, evaluatorul calității ar trebui să ia în considerare „compania de bază sau creatorul de conținut”. Ceea ce înseamnă că poate căuta pe diferite site-uri web pentru a obține informații despre reputație.

Reputația creatorilor de conținut – 3.3.4

Google și-a extins liniile directoare privind identificarea reputației autorilor individuali și a creatorilor de conținut.

Întreaga secțiune este nouă și arată cât de mult se concentrează Google pe reputația creatorilor de conținut individual (ei menționează chiar și influencerii!):

Experiență, expertiză, autoritate și încredere (E-E-A-T) – Secțiunea 3.4

E-A-T de la Google a fost un subiect fierbinte în comunitatea SEO în ultimii câțiva ani. Această versiune a Ghidului pentru evaluarea calității introduce o versiune nouă, evoluată a E-A-T:

E-E-A-T: experiență, expertiză, autoritate și încredere

Pe lângă introducerea unei litere suplimentare – E pentru experiență – Google plasează acum și „încrederea” în centrul acestei „familii” de considerente importante pentru calitatea paginii.

Potrivit Google (pagina 27):

„Încrederea este cel mai important membru al familiei E-E-A-T, deoarece paginile nedemne de încredere au un E-E-A-T scăzut. Indiferent cât de experimentate, experte sau autoritare ar părea.”

E-E-A-T și actualizări majore ale capabilităților și ghidurilor Google

Acordați atenție unde merge Google cu QRG

Ghidul pentru evaluarea calității este un document crucial pentru oricine lucrează în marketingul de căutare, deoarece ne oferă un ghid pentru unde dorește Google să ajungă algoritmii săi.

Informații cu privire la ce caută Google în ceea ce privește calitatea conținutului, experiența utilizatorului și E-E-A-T a site-urilor web.

Respectarea acestor instrucțiuni vă va ajuta să vă asigurați că site-ul și compania dvs. pot obține vizibilitate în căutarea Google. În mod ideal, nu vor fi afectate negativ de nicio actualizare a algoritmului sau de alte sancțiuni.

[/vc_column_text][vc_column_text uncode_shortcode_id=”266436″]Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text]



    [/vc_column][/vc_row]

    Related Posts