Eliminarea de către Meta a câmpurilor de preferințe religioase, politice și sexuale din profilurile Facebook.

(Demo)

[vc_row][vc_column][vc_column_text uncode_shortcode_id=”177125″]

Eliminarea de către Meta a câmpurilor de preferințe religioase, politice și sexuale din profilurile Facebook.

Meta a început să informeze utilizatorii Facebook că elimină mai multe câmpuri de informații de profil, pentru a eficientiza platforma și a face „mai ușor de navigat”.

Deși nu suntem siguri că va avea un impact uriaș.[/vc_column_text][vc_single_image image=”91465″ img_size=”full” alignment=”center” media=”76820″ media_width_percent=”100″ uncode_shortcode_id=”273408″][vc_column_text uncode_shortcode_id=”695467″]După cum puteți vedea în această notificare, care a fost distribuită de expertul în rețelele sociale Matt Navarra, Meta trimite notificări utilizatorilor care au completat următoarele câmpuri pentru a le anunța că vor fi eliminate în curând:

 • Interesat (care se referă la preferințele de întâlnire)
 • Religie
 • Opinii Politice
 • Abordare

Meta a confirmat eliminarea acestor elemente de profil, explicând că:

„Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de navigat și utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: Interesat, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au aceste câmpuri completate, informându-le că aceste câmpuri vor fi eliminate. Această schimbare nu afectează capacitatea nimănui de a partaja aceste informații despre ei înșiși în altă parte pe Facebook.”

Deci, dacă ați introdus aceste informații, vor fi șterse în curând și nu vor mai fi afișate vizitatorilor prezenței dvs. pe Facebook.

Dar asta va afecta direcționarea anunțurilor, nu? Dacă oamenii nu își pot enumera afilierea religioasă, atunci nu o veți putea folosi ca element publicitar.

Ei bine, de fapt, Meta a eliminat deja toate aceste aspecte ca opțiuni de direcționare a anunțurilor, ca parte a unei revizuiri a opțiunilor sale de date la începutul acestui an.

După cum a explicat Meta la acea vreme:

„Începând cu 19 ianuarie 2022, vom elimina opțiunile de direcționare detaliată care se referă la subiecte pe care oamenii le pot percepe ca fiind sensibile, cum ar fi opțiuni care se referă la cauze, organizații sau personalități publice care se referă la sănătate, rasă sau etnie, afiliere politică, religie sau orientare sexuală .”

Meta a implementat acea modificare pentru a se alinia mai bine la GDPR al Europei, care interzice direcționarea utilizatorilor pe baza acestora, cu excepția cazului în care fiecare și-a dat în mod individual consimțământul explicit. Acea lege a intrat în vigoare în 2018, iar Meta a protestat împotriva ei, dar odată cu trecerea mai amplă și globală către mai multă confidențialitate și mai mult control al datelor pentru utilizatori, Meta a admis în cele din urmă ideea și s-a aliniat cu reglementările de confidențialitate mai stricte. .

Deci, dacă Meta oricum nu le poate folosi ca opțiuni de direcționare a anunțurilor, cred că nu are prea mult rost să le aibă deloc, în timp ce știe deja unde vă aflați pe baza datelor pe care le partajați de pe dispozitivul dvs.

În esență, Meta nu mai are nevoie să distribuiți aceste informații pe profilul dvs. și fiecare dintre aceste elemente ar putea duce, de asemenea, la discriminare și vătămare prin simpla prezenta. Deci, probabil că este mai bine să le eliminați, dar impactul general asupra modului în care funcționează platforma va rămâne în mare parte neschimbat.

„Dar stai,” te aud spunând, „cu actualizarea de confidențialitate iOS de la Apple, Meta nu mai poate urmări locația mea, nu? Deci are nevoie de adresa mea.

nu. Actualizarea ATT de la Apple le permite utilizatorilor să oprească aplicațiile, cum ar fi Facebook, să își urmărească activitatea pe alte aplicații și site-uri web – așa că, dacă o dezactivați, Facebook nu poate, de exemplu, să urmărească ceea ce faceți în alte aplicații sau comportamentul dvs. de navigare pe web. , pentru a completa ceea ce știe deja despre tine din propriile aplicații. Dar vă poate urmări activitatea pe platformele sale, care, dacă nu ați dezactivat-o, include locația dvs.

Din nou, impactul este aproape nul, în timp ce potențialele negative ale includerii acestor informații pe pagina dvs. ar putea provoca daune inutile. Deci, cel mai bine este doar să-l eliminați.

Acum știi de ce primești această notificare în aplicație.

Meta spune că toate aceste câmpuri vor fi dezactivate până la 1 decembrie.

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]  captcha

  Introdu textul de mai sus

  [/vc_column][/vc_row]

  Related Posts