Majoritatea oamenilor nu încep o afacere, deoarece se tem să greșească. Dar iată secretul: greșelile de afaceri nu vă opresc impulsul, vă ajută să vă dați seama de o cale mai bună.
Greșelile sunt adesea tabu în societate. Ni se spune să ascundem greșelile sau să dăm vina pe alte persoane, făcând tot ce putem pentru a ne separa de povara îngrozitoare de a face ceva greșit.
Una dintre cele mai bune strategii de consolidare a încrederii este tratarea greșelilor dvs. ca experiențe de învățare. Și în lumea antreprenoriatului, veți face multe greșeli. Nu le puteți evita.
Din fericire, puteți planifica pentru unele dintre ele. Acest articol vă va prezenta câteva greșeli obișnuite și sfaturi pentru a evita eșecul afacerii.
10 greșeli obișnuite la pornirea unei afaceri mici
Toate companiile fac greșeli. Este în regulă. Fie că vă desfășurați prima sau a cincea afacere, prevenirea este esențială. Iată greșelile obișnuite pe care le fac proprietarii de întreprinderi mici și cum le puteți evita:
- Nu scriu un plan de afaceri
- Nu se concentrează pe fluxul de numerar și profituri
- Nu-și evaluează ideea de afacere
- Răspândirea este prea subțire cu produse
- Nu investesc în marketing organic
- Nu se gândesc la cadouri și concursuri
- Nu angajează ajutor
- Nu au idee de publicul țintă
- Neavând un plan solid de marketing
- Neasigurarea proprietății intelectuale
Nu scriu un plan de afaceri
Redactarea unui plan de afaceri este o parte importantă a creării unei afaceri durabile și a ieșirii din competiție. Un plan strategic de afaceri creează impuls, ceea ce înseamnă că, deoarece aveți o idee clară și cercetată, sunteți inspirați să reușiți.
Dar mulți antreprenori noi își încep afacerea fără să se gândească la imaginea de ansamblu. Apoi nu au nici o înțelegere a pieței, a aspectelor financiare, a modelului de afaceri sau a logisticii, iar această lipsă de înțelegere poate costa timp, bani și efort atunci când lucrurile merg prost.
Evitați această greșeală obișnuită prin crearea unui plan de afaceri pentru a ajuta la identificarea necunoscutelor și identificarea lacunelor pe care trebuie să le completați. Trebuie să lucrați cu un 3PL sau să expediați manual? Cum veți fabrica produse? Cui îi vindeți?
Fiecare produs pe care îl creați ar trebui să se raporteze la planul dvs. de afaceri. Acest lucru vă ajută să rămâneți pe drumul cel bun pentru a îndeplini nevoile și obiectivele companiei dvs. și să creați unul care să nu dea greș.
Nu se concentrează pe fluxul de numerar și profituri
O greșeală financiară pe care o fac antreprenorii este aceea de a nu acorda atenție fluxului de numerar și profiturilor.
Dacă întrebați orice antreprenor experimentat care este cea mai importantă abilitate în conducerea unei afaceri, ei vor spune că este matematică. Mulți dintre ei își încep afacerea ca un hobby și nu acordă atât de multă atenție numerelor cât ar trebui.
Matematica în afaceri funcționează foarte simplu. Pentru a vedea cât de profitabilă poate fi afacerea dvs., utilizați această formulă:
Profit = Cerere x (Venituri – Cheltuieli) => Afacere infloritoare
Și există o mulțime de cheltuieli de contabilizat. Potrivit cercetărilor noastre, întreprinderile mici cheltuiesc în medie 40.000 de dolari în primul an complet de activitate. În primul lor an, companiile și-au alocat cheltuielile după cum urmează:
- Operare: 11%
- Marketing: 10,3%
- Online: 9%
- Produs: 31,6%
- Livrare: 8,7%
- Echipă: 18,8%
- Offline: 10,5%
Să descompunem formula de profit de mai sus. Să presupunem că există 20.000 de persoane care caută produsul dvs. online pe lună. Dacă vă puteți pune chiar în fața a jumătate din acei oameni, sunt 10.000 de potențiali cumpărători.
Dacă convertiți în medie între 1% și 2%, aceasta reprezintă 100-200 vânzări. Dacă valoarea medie a comenzii dvs. este de 100 dolari și aveți o marjă de profit net de 30%, profitul dvs. va fi între 3.000 și 6.000 dolari pe lună.
Desigur, acestea sunt estimări foarte grele. Dar în orice ai intra, dacă ai făcut matematica, știi la ce folosește. Evitați această greșeală obișnuită ținând evidența profiturilor potențiale și a fluxului de numerar folosind formula de mai sus.
Nu-și evaluează ideea de afacere
Una dintre cele mai mari greșeli pe care le puteți face atunci când începeți o nouă afacere este să nu faceți studii de piață. Vreți să aflați despre competiție și să înțelegeți cum vă puteți diferenția de ei. Concurența poate fi și alte întreprinderi mici care transportă aceleași produse ca dvs. sau pot fi giganți de piață precum Amazon și Walmart.
Uneori, antreprenorii se scufundă într-o piață de nișă fără a stabili dacă se potrivește sau nu. Există cazuri în care o nișă are o cerere redusă și o concurență prea stabilită. În acest caz, este posibil să nu doriți să creați o afacere în jurul acesteia.
Pentru a înțelege peisajul pieței, va trebui să faceți câteva cercetări. Găsiți concurenții de nișă și priviți:
- Număr de recenzii online
- Angajament social
- Obiceiuri de blog
- Acoperirea presei
- Clasamente pentru optimizarea motoarelor de căutare (SEO)
- De asemenea, veți dori să evaluați dacă piața este doar o tendință sau dacă este o categorie durabilă, puteți crește o prezență în timp.
Cu o înțelegere puternică a situației pieței, nu veți avea probleme în construirea unei afaceri pe nișa potrivită.
Răspândirea este prea subțire cu produsele
O mare greșeală pe care o fac noii proprietari de afaceri este vânzarea prea multor produse. Uneori, dacă un produs nu se vinde bine, proprietarii vor adăuga mai multe produse în magazinul lor pentru a atrage potențiali clienți. Acest lucru nu ajută întotdeauna.
Să presupunem că aveți un magazin care vinde pungi reciclabile ecologice, dar nimeni nu le cumpără. Așadar, adăugați mai multe produse ecologice de la furnizorul dvs. În cele din urmă, aveți un întreg amestec de produse fără nicio relație între ele, în afară de a fi ecologic.
În cazul în care brandul dvs. se referă la genți și nu la alte produse ecologice, va fi greu să atrageți clientul potrivit.
Eroarea de aici este mai mult o eroare de marcă decât o eroare de produs. Construirea unui brand este la fel de importantă ca produsele pe care le vindeți, deoarece marca dvs. este modul în care oamenii vă percep afacerea.
Nu investesc în marketing organic
O greșeală obișnuită pe care o fac companiile nu este concentrarea pe marketingul organic. Ademenirea reclamelor plătite, cum ar fi PPC, este rezonabilă. Veți plăti pentru un anunț, cineva face clic și cumpără produsele. Venituri imediate.
Dar imaginați-vă dacă ați putea obține trafic pe site-ul dvs. gratuit. În ciuda costului inițial al marketingului de conținut organic, 70% din clickuri se îndreaptă către rezultatele căutării Google organice. Numai în prima pagină, primele cinci rezultate organice obțin 67,6% din toate clickurile.
Uneori este dificil de a scrie conținut pentru o nișă plictisitoare. Cât de mult poate cineva să reușească să scrie despre pungi reutilizabile, nu? Cheia aici este să faceți marketing de conținut nu în funcție de un produs, ci în funcție de clienții dvs.
Continuând exemplul de pungi reutilizabile, cine ar dori potențial pungi reutilizabile? Cineva care era conștient de mediu, nu? De asemenea, este probabil ca ei să mănânce sănătos, să se antreneze, să facă yoga și să aibă o stare de bine naturală. Acestea sunt toate intuițiile inițiale, dar un pic de cercetare le poate confirma.
Construindu-vă strategia de marketing a conținutului în jurul acestui client ideal, mai degrabă decât în jurul unui produs, aveți mult mai multe de scris și multe mai multe modalități de a vă conecta cu publicul.
Chiar dacă nișa dvs. este foarte tehnică și reușiți să scrieți între 50 și 100 de articole doar pe nuanțele produsului dvs., informațiile respective vor merge atât de departe. Pentru a încheia cu adevărat efortul, ați dori să aveți mai multe în comun cu clientul dvs. decât faptul că el cumpără ceva pe care îl vindeți.
Nu se gândesc la cadouri și concursuri
Companiile nu reușesc să cheltuiască excesiv pe lucruri precum concursuri și cadouri gratuite. Unii se descurcă foarte bine oferind lucruri gratuit.
Gratuit, concursurile și cadourile sunt un mod eficient de a comercializa un produs, dar nu sunt potrivite pentru fiecare nișă. Gratuitele ar putea funcționa pe produse perisabile sau consumabile: îngrijirea pielii, alimente, suplimente și altele asemenea.
Ceea ce am învățat din acea experiență scumpă a fost că aceste trucuri nu conduc cu adevărat vânzările; ele construiesc un brand. Și pentru a construi un brand, trebuie să aveți un plan.
Nu angajează ajutor
A face asta singur este principala școală de gândire pentru mulți antreprenori.
În economie, există un concept de cost de oportunitate. În esență, atunci când alegeți să urmăriți orice oportunitate, „costul” acesteia pentru dvs. este că timpul dvs. nu mai este gratuit pentru alte oportunități. Deci, costul unei oportunități este de fapt orice altă oportunitate pe care o aveți.
Dacă vă lansați propria afacere, este posibil să faceți totul singur. Ați configurat site-ul, v-ați jucat un pic cu el, ați încărcat produse, ați scris toate descrierile produselor, ați făcut tot marketingul. Un spectacol unic pentru o persoană.
Problema aici este că, deși faci totul singur este extraordinar, consumă incredibil de mult timp. Este timpul pe care l-ați putea folosi în altă parte – petrecându-l cu familia, gătind idei noi sau construind relații de afaceri, doar pentru a numi câteva.
Sarcinile inutile vin în două varietăți: necesare și inutile.
Doriți să încercați să automatizați cât mai multe sarcini inutile necesare. Acest proces va costa puțini bani, dar durerea de cap și durerea pe care o economisești depășesc de obicei banii pe care îi vei cheltui. În plus, puteți găsi adesea persoane care vor îndeplini cu plăcere aceste sarcini (încărcarea inventarului, introducerea datelor etc.) pentru dvs. pentru o sumă rezonabilă.
Sarcinile inutile trebuie să meargă pe blocul de tăiere. Prin inutil, mă refer la lucruri cum ar fi să petreci prea mult timp jucând cu logo-ul site-ului tău, să te joci cu dimensiunile imaginii, să intri în detalii inutile despre culoarea unui buton sau alte modificări minore pe care, probabil, singur le-ai observat.
Unele dintre lucrurile menționate mai sus pot avea un efect pozitiv asupra conversiilor dvs. Dar veți ști doar după ce veți avea mulți vizitatori și vânzări cu care să le comparați. În primele etape ale afacerii dvs., doriți să evitați aceste lucruri. Mai ales că, după două ore de jocuri, vei simți că ai făcut o mulțime de muncă, dar în mod realist, timpul tău ar fi putut fi petrecut mai bine.
O decizie de afaceri pe care va trebui să o luați este dacă trebuie să angajați ajutor. Acesta ar putea fi un cofondator, un freelancer sau chiar un angajat cu normă parțială sau cu normă întreagă pentru a-și îndeplini sarcinile și a vă ajuta să vă dezvoltați afacerea. Nu trebuie să faci totul singur.
Nu au idee de publicul țintă
Efectuarea de cercetări de calitate vine în două părți: găsirea ideilor de produse și cunoașterea clienților. Lucrul dificil aici este că poți avea clienți și apoi să creezi un produs, dar este foarte dificil să ai un produs și apoi să vânezi clienți.
Majoritatea înțelepciunii convenționale spune să te uiți la cifre și analize atunci când cercetezi o nișă și este absolut necesar. Dar un alt pas critic pe care majoritatea antreprenorilor îl ratează este găsirea unui client ideal și construirea unui profil de client.
„Cea mai bună abordare pe care o poate lua un antreprenor de bootstrapping pentru a-și înțelege clienții este să proceseze conversații consistente cu aceștia”, explică Adrienne Barnes, fondatorul Best Buyer Persona. „Crearea unui mediu în care fiecare persoană care interacționează cu clientul este colectarea de date pentru a le cunoaște mai bine.“
Când știi cine sunt clienții tăi, cum se comportă și de ce se comportă așa cum o fac, îi vei putea servi într-un mod care să le satisfacă nevoile.
Adrienne Barnes
Chiar dacă nișa dvs. are o cerere suficientă și o selecție bună de produse, fără a vă cunoaște clientul ideal, va fi mult mai greu de vândut.
Dacă sapi suficient de adânc, vei descoperi că nișele au nișe în ele. Cu cât puteți viza mai mult, cu atât mai bine, deoarece va fi mai ușor să vă identificați cu nevoile clienților dvs.
Neavând un plan solid de marketing
„Nu planificați, planificați să dați greș”, sau așa se spune.
Când creați un site de comerț electronic și știți cine sunt clienții dvs. și unde îi puteți găsi, configurarea planului dvs. de marketing ar trebui să fie ușoară.
Din păcate, dacă nu știți nici unul dintre aceste lucruri, campaniile dvs. de marketing vor fi mai mult ca aruncarea spaghetelor pe perete: a face un lucru după altul și a spera că se va lipi ceva.
Adevărul este că specialiștii în marketing cu o strategie documentată sunt cu 313% mai predispuși să raporteze succesul.
În timp ce fiecare afacere de comerț electronic ar trebui să aibă un plan de marketing complet care acoperă toate bazele, unele canale vor fi evident mai eficiente decât altele. Unele companii se vor descurca mai bine cu publicitatea pay-per-click (PPC), în timp ce unele vor străluci cu SEO sau social media. De asemenea, e-mailul este un canal de vânzări constant.
Indiferent de planul dvs., asigurați-vă că este în vigoare din momentul lansării. Noi oportunități vor apărea în mod natural, dar fundamentul tău, dacă este puternic, va permite o creștere constantă și scalabilă.
Neasigurarea proprietății intelectuale
Proprietatea intelectuală este dreptul pe care îl aveți la orice a fost creat ca urmare a ideii dvs. originale.
Este posibil ca afacerea dvs. să aibă proprietate intelectuală (IP) pe care doriți să o protejați de concurenți. Aceasta include drepturile de autor, mărcile comerciale, brevetele și secretele comerciale – în plus față de proprietatea comercială, cum ar fi echipamentele. Dacă IP-ul dvs. este furat (încălcat), reglementările internaționale pot fi folosite pentru a vă adresa cazul în instanță și pentru a vă apăra IP-ul.
Drepturile de proprietate intelectuală variază geografic. Deci, trebuie să vă protejați drepturile în conformitate cu legile DPI din țara dvs.
Începerea unei afaceri de succes de la zero
Cu toate acele greșeli expuse, s-ar putea să vă întrebați: De unde știu când sunt pe drumul cel bun? Nimeni nu poate prezice viitorul pentru dvs., dar pentru a vă ajuta într-un mod mic, iată o listă scurtă a muncii grele, dar merită, pe care ar trebui să o faceți pentru a lansa și a conduce cu succes o afacere online:
- Scrieți un plan de afaceri.
- Cercetare nișă: există cerere?
- Cunoașteți-vă clienții: pentru cine anume rezolvați o problemă?
- Găsiți un decalaj pe piață: există o anumită valoare pe care o puteți adăuga sau sunteți doar un magazin pentru mine?
- Aveți un plan de marketing și investiți în căutare organică.
- Evitați să pierdeți timpul cu distragerea atenției.
- Angajați ajutor.
- Asigurați-vă proprietatea intelectuală.
- Și ultimul, dar cu siguranță nu în ultimul rând: PERSEVERENȚĂ!
Adevărul este că, chiar dacă afacerea dvs. crește și reușește, greșelile nu încetează să vină. Ceea ce se schimbă este modul în care le depășești. Învățăm la fel de mult din greșelile noastre pe cât reușim.
Înțelegând aceste greșeli comerciale obișnuite, în primul rând, sunteți pe cale să depășiți orice provocări cu care vă confruntați afacerea.
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.