Te gândești să devii un web designer ? Sau poate ești deja unul! Indiferent de poziția în care te afli, cel mai important este cum îți finalizezi proiectele și cum alegi să îți tratezi clienții!
Te gândești să prinzi din mers informațiile și să le aplici treptat sau abordezi acțiunile mult mai calculat?
Cred că o combinație între cele două variante este cea mai benefică. În cele din urmă, unele lucruri le poți învăța doar făcându-le și nu analizându-le. Dar ce este important de punctat este faptul că, pentru aplicarea lor corectă, ai nevoie de o bază de informații deja învățată și asumată fără de care nu ai cum să pornești pe un drum, fie el și de începător.
Pornind de la premisa că dorești să oferi calitate și nu cantitate, pe piața online este mult mai bine cotat un portofoliu mai mic cu site-uri stilizate,funcționale și responsive, decât un portofoliu cu sute de site-uri vechi, încărcare greoaie și design depășit.
Ce voi enumera mai jos este un amestec de competențe pe care ar trebui să le aibă orice web designer înainte a putea afirma că are succes.
1.HTML & CSS
Trebuie să știi HTML pentru a fi un web designer bun. Cu siguranță poți instala o temă WordPress fără această abilitate, însă dacă vrei să faci schimbări majore pentru a-ți mulțumi clientul, trebuie să știi măcar cum să închizi un tag.
Și cu HTML vine CSS care trebuie stăpânit destul de bine pentru a face site-urile să arate așa cum îți dorești tu și clienții tăi.
CSS joacă un rol major în experiența de utilizare a site-ului și UX poate determina modul în care un site este funcțional pentru utilizatorul final.
2.JavaScript
Co-fondatorul WordPress-ului Matt Mullenweg a sugerat că ar fi indicat ca toți developerii să învețe JavaScript cu adevărat. Dacă el însuși a punctat această afirmație, e clar că e timpul să te apuci de învățat JavaScript. Deoarece este foarte probabil ca SMC să adopte multe funcționalități din JavaScript.
3.Schițarea unui Design pe hârtie
Deși este adevărat că ești un web designer, abilitățile solide de a contura cu stiloul pe hârtie cum sugerezi să arate un site propus de tine poate să fie destul de benefică.
De ce? Să presupunem că ești la birou și ai o întâlnire rapidă, face-to-face, cu un client care cere detalii de ansamblu. Clar nu îi poți face rapid un mockup pe computer însă te poți folosi de acest talent pentru a defini categoriile site-ului și o schiță de ansamblu.
Odată ce poți desena unele modele de bază, le poți încorpora cu ușurință în site-urile tale. Acest lucru merge dincolo de un desen wireframe. Multe site-uri folosesc acum elemente desenate de mână în imagini slider, bannere și navigare, astfel încât această abilitate poate ajuta cu mult peste așteptări.
4.Familiarizați-vă cu Interface Design
Stilou și hârtia sunt foarte utile desigur, dar ar trebui să știi cum să realizezi un mockup pentru site de pe computer, de asemenea. Poți face acest lucru în orice program de design grafic, dar există câteva care sunt în mod special create pentru sarcina de a aborda design de interfață. Însă orice program bazat pe vector va fi suficient.
5.Învață să utilizezi Framework
Dacă ai ajuns până aici, presupun deja că folosești WordPress, ceea ce înseamnă că această aptitudine este cât de cât acoperită. Dar, este important de subliniat, cât de folositoare poate fi folosirea unui framework. Aceasta înseamnă că, fiecare site pe care lucrezi niciodată nu va porni de la un pătrat. Vei intra în proiect cu o structură de bază, fapt care îți va economisi mult timp.
6.Înțelegerea modului în care se utilizează o multitudine de dispozitive
Atunci când lucrezi la un site, este important să-l testezi pe mai multe dispozitive. Acest lucru contribuie la asigurarea ta că totul arată așa cum ți-ai propus și îți oferă posibilitatea de a optimiza designul înainte de lansare. Trebuie să ai o bună cunoaștere (precum și accesul la), mai multe tipuri diferite de dispozitive.
Vorbesc aici de PC și Mac, iPhone, iPad, Android, precum și Chrome, Firefox, Safari și multe alte browsere. Ar trebui să testezi pe browserele vechi, de asemenea.
Asigurați-vă că se încarcă corespunzător de pe mobil și că este un site responsive. Accesul de pe orice platformă sau device mărește considerabil atât calitatea serviciilor tale, cât și piața clienților tăi, lucru pentru care cu siguranță vei mai fi solicitat.
Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Realizare Website, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.