Escrocii folosesc conturi verificate pe Facebook și Instagram pentru a înșela utilizatorii

(Demo)

Escrocii folosesc conturi verificate pe Facebook și Instagram pentru a înșela utilizatorii

Meta spune că a eliminat toate conturile de impostori identificate, în timp ce este, de asemenea, confirmat că toate aceste Pagini au fost verificate în vechiul său sistem, nu ca parte a noului program Meta Verified.

Managerii de rețele sociale – fiți foarte atenți la reclamele ca aceasta din feedul dvs.:

Acesta este un anunț înșelătorie, care redirecționează utilizatorii către programe malware, deși pagina de Facebook la care este legată pare într-adevăr legitimă.

După cum puteți vedea, hackerii au obținut cumva acces la o selecție de conturi verificate de pe Facebook, pe care le folosesc acum pentru a promova escrocherii specifice Facebook, dându-se drept furnizori meta oficiali.

Ceea ce cu siguranță nu sunt. O regulă generală – dacă adresele URL la care vă trimit nu sunt „facebook.com”, „fb.com”, „meta.com” sau altele asemenea, acestea nu sunt afiliate cu Meta sau cu platformele sale și ar trebui să absolut evitat.

Deci, cum se întâmplă asta? Cum obțin escrocii acces la paginile verificate, apoi sunt aprobați pentru anunțuri în aplicațiile Meta?

Deși nu știm sigur, o presupunere inițială – că acești escroci au plătit pur și simplu pentru verificare prin noul program Meta Verified – pare a fi incorectă pentru acest nou val de falsuri.

Potrivit lui Mashable, care a investigat afluxul de escroci de reclame Facebook, majoritatea acestor Pagini aparțin unor conturi verificate stabilite, cărora le-au fost schimbate numele în ultima săptămână.

Cu toate acestea, apariția Meta Verified, care permite oricui să obțină o bifă albastră pe Facebook și IG, extinde profilul de risc în acest sens, ceea ce ar putea vedea mai multe dintre aceste tipuri de escrocherii care se întâmplă mai des și înșelă utilizatorii nebănuiți.

Soluția este de fapt ceva pe care Twitter a implementat-o, cu bifa de verificare a Twitter dispărând acum din conturi când îți schimbi numele sau fotografia de profil. Twitter a trebuit să pună în aplicare măsuri mai stricte împotriva uzurparei identității după ce un val de escroci s-au adunat în aplicație după prima lansare a Twitter Blue, care a permis oricui să cumpere o căpușă albastră și să pretindă a fi un cont oficial.

Se pare că, poate, însăși implementarea acestei măsuri i-ar fi putut trezi pe escroci la potențialul acestui lucru în alte aplicații, care acum se pare că Meta se confruntă cu o nouă problemă.

Cu toate acestea, sistemele Meta ar trebui să fie mai robuste în acest sens, în special în ceea ce privește difuzarea reclamelor, și nu este o mare susținere a capacității sale de protecție că acest lucru se întâmplă acum.

Poate că, în eforturile Meta de a crește veniturile din reclame, aprobă mai multe anunțuri sau se bazează mai mult pe AI pentru a detecta înșelătoriile.

În orice caz, utilizatorii trebuie să fie atenți.

Notă: Meta a eliminat acum conturile de escrocherie identificate mai sus și a furnizat următoarea declarație pe paginile meta false care apar pe Facebook:

„Investim resurse semnificative în detectarea și prevenirea înșelătoriilor și hack-urilor. În timp ce multe dintre îmbunătățirile pe care le-am făcut sunt greu de observat – deoarece reduc la minimum oamenii să aibă probleme în primul rând – escrocii încearcă întotdeauna să ocolească măsurile noastre de securitate. Ne îmbunătățim în mod regulat metodele de combatere a acestor escrocherii și am construit echipe dedicate îmbunătățirii suportului pe care îl putem oferi oamenilor și afacerilor.”

Pentru dezvoltarea afacerii tale în zona de Social Media, ne poți contacta folosind formularul din pagina de contact sau prin formularul rapid de mai jos.    captcha

    Introdu textul de mai sus

     

    Related Posts